Profesor Michaëlsson doporučuje, aby lidé, kteří chtějí snížit riziko srdečních onemocnění, zvážili nahrazení klasického mléka fermentovanými mléčnými výrobky. Tyto produkty, jako jsou jogurty, podmáslí nebo zakysaná smetana, mají nižší obsah laktózy a zároveň obsahují prospěšné bakterie, které mohou podpořit zdraví střev a celkově přispět k lepšímu trávení. Výsledky studie tak naznačují, že změna stravovacích návyků může být účinným krokem ke snížení rizika vážných zdravotních problémů.
Kam dál?
- Budíte se v noci ve stejnou hodinu? Takto zjistíte, který tělesný orgán křičí o POMOC !
- Jaký je hlavní příznak rakoviny, který všichni ignorují?
- Pozor na méně známé časné příznaky demence. Výzkumy naznačují, že se mohou objevit už během spánku
- Močení ve sprše může vést k infekcím i problémům s ledvinami : Zdánlivě nevinný zvyk může mít nepříjemné dopady na zdraví, varuje lékařka







