Profesor Michaëlsson doporučuje, aby lidé, kteří chtějí snížit riziko srdečních onemocnění, zvážili nahrazení klasického mléka fermentovanými mléčnými výrobky. Tyto produkty, jako jsou jogurty, podmáslí nebo zakysaná smetana, mají nižší obsah laktózy a zároveň obsahují prospěšné bakterie, které mohou podpořit zdraví střev a celkově přispět k lepšímu trávení. Výsledky studie tak naznačují, že změna stravovacích návyků může být účinným krokem ke snížení rizika vážných zdravotních problémů.
Kam dál?
- Smíchejte bobkový list s olejem – zbavte se nespavosti, bolesti hlavy, svalů, kloubů a snižte hladinu cukru v krvi
- Vysoký cholesterol: 5 chutných potravin pro jeho snížení a přirozenou ochranu srdce!
- Energy drinky stejně jako cigarety až od 18 let, navrhují poslanci. Připravili změnu zákona, jež by regulovala prodej
- Jak se zbavit závislosti na soli? Děláte to pro své srdce i ledviny, a navíc zhubnete!