Vánoční pečení: Lahodné išlerky, které nesmějí chybět ani u vás doma!

1602
Sdílejte

Náplň:

  • 0,5 dl sladké smetany
  • 200 g čokolády na vaření
  • 1 polévková lžíce oleje

Příprava:

  1. Máslo pokojové teploty vyšleháme do pěny, přidáme moučkový cukr a žloutky a šleháme, dokud nebude hmota rovnoměrná.
  2. Mouku, 300 ga kakao smícháme a postupně za stálého šlehání přiléváme do masy s máslem, abychom získali hladké těsto. Zabalíme do průhledné fólie a necháme 30 minut v chladničce.
  3. Pracovní plochu posypeme trochou mouky a těsto rozválíme. Kulatým vykrajovátkem vykrajujte 3-5 cm kolečka a pokládejte je na plech vystlaný pečícím papírem.

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články