Vysoké ceny másla se staly významnou finanční zátěží pro české domácnosti, zejména v období před Vánocemi, kdy poptávka po tomto produktu výrazně roste. Potravinářská komora se rozhodla prozkoumat důvody tohoto zdražení a zjistila, že hlavním faktorem je nedostatek mléčného tuku. Tento problém je částečně způsoben chovateli krav, kteří se zaměřili na zvyšování dojivosti, což vedlo k nižšímu obsahu tuku v mléce. Kromě toho inspektoři poukazují i na roli obchodníků v tomto procesu.Ceny másla v českých obchodech zaznamenaly prudký nárůst, což neuniklo pozornosti nejen spotřebitelů, ale i Potravinářské inspekce. Ta zjistila, že za růstem cen stojí několik faktorů.
Kam dál?
- Čtyřdenní pracovní týden se ve Velké Británii osvědčil. Všech sedmnáct podniků, které se testu zúčastnily, potvrdilo, že budou pokračovat
- V mém dětství nebyla wifi a notebooky, ale bylo tam spousta her a zábavy!
- V Kladně řidič autobusu pod vlivem pervitinu způsobil vážnou nehodu. Seniorka přišla o nohu…
- Na pole u Prahy přivezl muž svojí přítelkyni, nechal ji vystoupit a poté jí opakovaně přejel autem. Pak se šel udat