Vysoké ceny másla se staly významnou finanční zátěží pro české domácnosti, zejména v období před Vánocemi, kdy poptávka po tomto produktu výrazně roste. Potravinářská komora se rozhodla prozkoumat důvody tohoto zdražení a zjistila, že hlavním faktorem je nedostatek mléčného tuku. Tento problém je částečně způsoben chovateli krav, kteří se zaměřili na zvyšování dojivosti, což vedlo k nižšímu obsahu tuku v mléce. Kromě toho inspektoři poukazují i na roli obchodníků v tomto procesu.Ceny másla v českých obchodech zaznamenaly prudký nárůst, což neuniklo pozornosti nejen spotřebitelů, ale i Potravinářské inspekce. Ta zjistila, že za růstem cen stojí několik faktorů.
Kam dál?
- Toto je nejbohatší žebrák na světě: Neuvěřitelné, co všechno vlastní a přesto nepřestane žebrat
- Mami, ale já kečup nechtěla ! Na burgeru čtyřleté holčičky byla krev z kuchařova prstu. Holčička ale stačila pár soust pozřít
- Smutný konec dovolené v Alpách. Před zraky manžela a dětí se žena zřítila ze 150 m do údolí. Visela za oblečení z lanovky, které ji neudrželo
- Včera mě opustil manžel…6 pravd o manželství, které jsem měla vědět před 10 lety