Nejchutnější masová roláda od babičky! Vyzkoušejte lety ověřený recept…

2517
Sdílejte

Postup:

V misce smíchejte mleté ​​maso, vejce, uzenou mletou papriku, strouhanku, cibuli, česnek, petržel, sůl a pepř. Důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.

Do středu masové směsi rovnoměrně rozložte vejce natvrdo, mrkev a papriky. Zabalte masovou směs tak, aby nádivka byla uvnitř.

Masovou roládu položte na plech jemně vymazaný olivovým olejem. Pečte při teplotě 180 °C přibližně 1 hodinu.

Na pánvi rozehřejte olivový olej a máslo. Orestujte cibuli, česnek a houby. Přidejte nakrájené brambory a jarní cibulku. Restujte, dokud brambory nezměknou a nezískají zlatavou barvu.

V malé misce smíchejte rajčatový protlak, hořčici, uzenou papriku, sójovou omáčku, jablečný ocet, sůl a pepř. Přelijte omáčku na masovou roládu a pečte ještě 10 minut.

Podávejte masovou roládu nakrájenou na plátky s bramborovou přílohou a omáčkou.

Video návod :

https://youtu.be/5vo6-irJwKo

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články