Jak si vyrobit domácí máslo ? Chuť je božská : stačí 1 ingredience a 15 minut

1125
Sdílejte

Co budete potřebovat:

1. Smetanu: Použijte smetanu s minimálním obsahem tuku 30 %. Čím tučnější smetana, tím více másla získáte. Z 200 g smetany můžete očekávat přibližně 80 g másla. Zbytek se promění v podmáslí, které je zdravé a využitelné v dalších receptech.

2. Ruční šlehač nebo kuchyňský robot: Pomocí něj budete šlehat smetanu.

3. Mísa a nádoba na šlehání: Pro šlehání smetany.

4. Igelitové rukavice: Pokud nechcete mít mastné ruce při tvarování másla.

Postup:

1. Příprava smetany: Nalijte smetanu do nádoby na šlehání. Čím studenější smetana, tím déle bude proces trvat.

2. Šlehání: Začněte šlehat na vysoké otáčky. Smetana začne měnit konzistenci a postupně se z ní stane hustá šlehačka. Pokračujte ve šlehání, dokud se nezačnou tvořit nažloutlé hrudky a oddělovat podmáslí od másla. Snižte otáčky, abyste zabránili rozstřiku podmáslí.

3. Oddělení podmáslí: Jakmile vidíte, že se tvoří kousky tuku v bílé tekutině, vypněte šlehač. Přes jemný cedník nebo plátýnko přeceďte podmáslí do menší nádoby.

Kam dál?

Lahodný a jednoduchý tvarohový koláč s malinami a želé – bez pečení

Dort Kinder bez pečení, který si zamilují malí i velcí!

Koláčky z listového těsta. Jsou velmi oblíbené na švédských stolech, u pekařů nebo jako rychlá svačinka mezi jídly

Zapomeňte na kupované zmrzliny! Tato domácí zmrzlina je jednoduchá, rychlá a neskutečně lahodná

Lahodné, nadýchané a ovocné: Vyzkoušejte meruňkové kostky jako z cukrárny!

Další články