Jak si vyrobit domácí máslo ? Chuť je božská : stačí 1 ingredience a 15 minut

380
Sdílejte

Co budete potřebovat:

1. Smetanu: Použijte smetanu s minimálním obsahem tuku 30 %. Čím tučnější smetana, tím více másla získáte. Z 200 g smetany můžete očekávat přibližně 80 g másla. Zbytek se promění v podmáslí, které je zdravé a využitelné v dalších receptech.

2. Ruční šlehač nebo kuchyňský robot: Pomocí něj budete šlehat smetanu.

3. Mísa a nádoba na šlehání: Pro šlehání smetany.

4. Igelitové rukavice: Pokud nechcete mít mastné ruce při tvarování másla.

Postup:

1. Příprava smetany: Nalijte smetanu do nádoby na šlehání. Čím studenější smetana, tím déle bude proces trvat.

2. Šlehání: Začněte šlehat na vysoké otáčky. Smetana začne měnit konzistenci a postupně se z ní stane hustá šlehačka. Pokračujte ve šlehání, dokud se nezačnou tvořit nažloutlé hrudky a oddělovat podmáslí od másla. Snižte otáčky, abyste zabránili rozstřiku podmáslí.

3. Oddělení podmáslí: Jakmile vidíte, že se tvoří kousky tuku v bílé tekutině, vypněte šlehač. Přes jemný cedník nebo plátýnko přeceďte podmáslí do menší nádoby.

Kam dál?

Nejlepší recept na FALEŠNÉ DOMÁCÍ TIRAMISU: Když ho jednou vyzkoušíte, už ho jinak dělat nebudete!

Ořechová hnízda plněná čokoládou! Fantastická sváteční cukrovinka

Tvarohový dezert se smetanovým krémem : Rychlá a jednoduchá příprava

Domácí vánoční perník, po kterém se jen tak zapráší. Dělám ho každým rokem a nikdy mě ještě nezklamal !

MAKOVÝ ZÁKUSEK s citronem. Zamiluje si ho opravdu každý

Další články