5 druhů Vánočního cukroví z jedné směsi! Pochutná si opravdu každý a za pár minut máte napečené na celé svátky

2250
Sdílejte

Ingredience pro andělské oči (15 kusů):

– 1/5 základního těsta
– 80 g džemu
– Práškový cukr na posypání

Při 180°C horní/spodní ohřev nebo při 160°C cirkulující vzduch.
Pečeme 6-8 minut!

Ingredience pro ořechové spirály (24 kusů):

– 1/5 základního těsta
– 100 g mletých ořechů
– 2 čajové lžičky skořice
– 1 vejce
– 2 lžíce hnědého cukru

Při 180°C horní/spodní ohřev nebo při 160°C cirkulující vzduch pro 6 minut pečení!

Ingredience na oříškový nugátový tolar (18 kusů):

– 1/5 základního těsta
– 70 g ořechového nugátu
– nasekané lískové ořechy
– asi 80 g tmavé čokoládové polevy

Při 180°C horní/spodní ohřev nebo při 160°C cirkulující vzduch pro 6 minut pečení!

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články