Velký hlas utichl! Slovenský sportovní svět smutní: Zemřel legendární komentátor Ján Lacko (†82)

182
Sdílejte

Ján Lacko, rodák ze Santovky, byl známý svým důrazem na umění správného načasování v komentáři. Často svým následovníkům připomínal, že „pauza v pravou chvíli zapůsobí více než vodopád slov.“ Jeho kariéra začala v roce 1964, kdy se úspěšně přihlásil na konkurz Československého rozhlasu v Košicích. Po šesti letech se přesunul do televizního studia a v roce 1976 se přestěhoval do Bratislavy, kde se mu splnil sen komentovat olympijské hry.

Po sametové revoluci v roce 1989 se Lacko stal šéfredaktorem sportovní redakce Slovenské televize. Z televizních obrazovek odešel v roce 1992, ale jeho kariéra tím neskončila. Během své kariéry se zúčastnil sedmi olympijských her, z toho čtyř zimních.

Kam dál?

Přísně utajená svatba Miroslava Šimůnka s Alicí proběhla v zahraničí : Nechceme, aby se o nás psalo…

Zemřela hvězda Pobřežní hlídky: Michael Newman dlouhých 18 let bojoval s Parkinsonovou chorobou

Bohumil Klepl známý herec se svěřil o svém léčení z alkoholismu : Byl jsem v soukromém sanatoriu, stálo to jak Maledivy

Markéta Pekarová Adamová si ze Sněmovny udělala cestovku? Byla ve jihovýchodní Asii, kde navštívila mimo jiné Singapur a Filipíny. Šlo jen o další povedený výlet s CK Sněmovna ?

Dědictví Karla Gotta: Dominice Gottové 6 milionů nestačilo. Lucie jeho druhá dcera, ale zkrátka rozhodně nepřišla. Ivana je k ní štědrá

Další články