Ve věku 90 let zemřela režisérka dětských filmů Věra Plívová-Šimková. Natočila téměř dvě desítky filmů, mimo jiné legendární snímky Páni kluci či Krakonoš a lyžníci

487
Sdílejte

Věra Plívová-Šimková se narodila v Lomnici nad Popelkou do rodiny ochotníků, což možná předurčilo její budoucí kariéru. V mládí se věnovala sportu a kreslení, ale nakonec se rozhodla pro studium na pražské FAMU, kde ji vedl režisér Bořivoj Zeman. Po dokončení studií začala pracovat jako asistentka na Barrandově, kde spolupracovala s významnými režiséry, jako byli Karel Kachyňa a Vojtěch Jasný.

Její vášeň pro dětské filmy ji vedla k tomu, že se rozhodla věnovat tvorbě snímků zaměřených na děti a o dětech. Při výběru dětských herců se často inspirovala svými kresbami. Během své padesátileté kariéry objevila mnoho dětských talentů, kteří se později stali uznávanými herci a herečkami. Její filmy oslovily několik generací diváků.

Kam dál?

Pravá příčina smrti Liama Payna (†31) odhalena : Lékař, který byl přivolán prozradil, co vedlo k okamžitému konci

Známý herec a moderátor Ondřej Sokol žije s o 21 let mladší ženou a uvažují nad dítětem

Zpěvačka Dara Rolins se poprvé otevřeně vyjádřila k otázce svatby s Pavlem Nedvědem. Chtěla by ji mít v zahraničí

Agáta Hanychová trne hrůzou: „Já jsem byla už asi desetkrát objednaná na termín modelace prsou, ale hrozně se bojím, že bych umřela při narkóze,“ svěřila se

Eva Pavlová vyrazila mezi lidi a některé to pořádně namíchlo. Útočili na ni po kauze s pohádkovým platem. Ten kostým máte za 95 tisíc?

Další články