Ve věku 66 let zemřel známý herec, dabér Jiří Hromada

1204
Sdílejte

Po revoluci a zrušení divadla se začal angažovat v gay hnutí. Stal se prezidentem celostátní organizace českého gay a lesbického hnutí a působil jako poradce pro lidská práva. Cestoval po celé republice a snažil se změnit pohled společnosti na homos**uální menšinu. Jeho práce pro LGBT komunitu byla pro něj osobní záležitostí a bojoval za lidskou důstojnost.

Hromada byl známý svou společenskostí a srdečností, často myslel více na druhé než na sebe. V roce 1990 spoluzaložil Hnutí za rovnoprávnost homos**uálních občanů a v letech 1991-2000 vedl Sdružení organizací homosexuálních občanů v ČR. Byl také předsedou Gay iniciativy v ČR a otevřeně mluvil o své sexuální orientaci. Výrazně přispěl k prosazení zákona o registrovaném partnerství, což považoval za jeden z největších úspěchů svého života. Plánoval shrnout svou dvacetiletou cestu za tímto snem do knihy.

Kam dál?

Pravá příčina smrti Liama Payna (†31) odhalena : Lékař, který byl přivolán prozradil, co vedlo k okamžitému konci

Známý herec a moderátor Ondřej Sokol žije s o 21 let mladší ženou a uvažují nad dítětem

Zpěvačka Dara Rolins se poprvé otevřeně vyjádřila k otázce svatby s Pavlem Nedvědem. Chtěla by ji mít v zahraničí

Agáta Hanychová trne hrůzou: „Já jsem byla už asi desetkrát objednaná na termín modelace prsou, ale hrozně se bojím, že bych umřela při narkóze,“ svěřila se

Eva Pavlová vyrazila mezi lidi a některé to pořádně namíchlo. Útočili na ni po kauze s pohádkovým platem. Ten kostým máte za 95 tisíc?

Další články