Retro CITRONOVÉ ŘEZY! Lahodný zákusek, který nás ani po letech neomrzí

1172
Sdílejte

Postup: Žloutky důkladně promícháme s cukrem do pěny, přimícháme mouku a dobře promícháme. Z bílek vyšleháme tuhý sníh, postupně po lžících jej přimícháme ke žloutkové směsi. Troubu předehřejeme na 180 °C a pečeme na plechu na pečícím papíře asi 25-30 minut. Necháme vychladit.
Želatinu namočíme do 1 dl studené vody. Na mírném ohni rozpustíme a necháme mírně vychladnout. Žloutky utřeme s cukrem a pudinkovým práškem do hladka, nalijeme trochu mléka a dobře rozmícháme. Zbylé mléko dáme vařit, když začne vařit přidáme žloutkovou směs a uvaříme hustou kaši. Necháme zchladnout. Přimícháme rozpuštěnou želatinu. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku a přidáme citrónovou šťávu. Smícháme se žloutkovým krémem.

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články