Postup: Žloutky důkladně promícháme s cukrem do pěny, přimícháme mouku a dobře promícháme. Z bílek vyšleháme tuhý sníh, postupně po lžících jej přimícháme ke žloutkové směsi. Troubu předehřejeme na 180 °C a pečeme na plechu na pečícím papíře asi 25-30 minut. Necháme vychladit.
Želatinu namočíme do 1 dl studené vody. Na mírném ohni rozpustíme a necháme mírně vychladnout. Žloutky utřeme s cukrem a pudinkovým práškem do hladka, nalijeme trochu mléka a dobře rozmícháme. Zbylé mléko dáme vařit, když začne vařit přidáme žloutkovou směs a uvaříme hustou kaši. Necháme zchladnout. Přimícháme rozpuštěnou želatinu. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku a přidáme citrónovou šťávu. Smícháme se žloutkovým krémem.
Kam dál?
- Zapečená vánočka s vanilkovým tvarohem a hruškami
- Potěšila své děti domácí jahodovou tříští: bez konzervantů, barviv a dalších chemikálií. Osvěžující a zdravá pochoutka pro všechny generace!
- Tyto fantastické jablkové housky jsou hotové za 15 minut, ideální ke kávě či čaji !
- Famózní šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!