Postup: Žloutky důkladně promícháme s cukrem do pěny, přimícháme mouku a dobře promícháme. Z bílek vyšleháme tuhý sníh, postupně po lžících jej přimícháme ke žloutkové směsi. Troubu předehřejeme na 180 °C a pečeme na plechu na pečícím papíře asi 25-30 minut. Necháme vychladit.
Želatinu namočíme do 1 dl studené vody. Na mírném ohni rozpustíme a necháme mírně vychladnout. Žloutky utřeme s cukrem a pudinkovým práškem do hladka, nalijeme trochu mléka a dobře rozmícháme. Zbylé mléko dáme vařit, když začne vařit přidáme žloutkovou směs a uvaříme hustou kaši. Necháme zchladnout. Přimícháme rozpuštěnou želatinu. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku a přidáme citrónovou šťávu. Smícháme se žloutkovým krémem.
Kam dál?
- Nejlepší recept na moravské koláče jaké jste kdy jedli: Těsto je vláčné a měkoučké jako obláček !
- Jednoduchý recept na mimořádně chutný a voňavý biskupský chlebíček: Pochoutka s rozinkami a kandovaným ovocem, kterou si zamilujete na první pohled !
- Voňavá žebírka na pivu s cibulkou pečená v troubě: Po tomto masu si oblížete všech 10 prstů !
- Recept na vynikající oběd : Zapečené kuřátko s bramborami a omáčkou na jednom plechu