Retro CITRONOVÉ ŘEZY! Lahodný zákusek, který nás ani po letech neomrzí

939
Sdílejte

Postup: Žloutky důkladně promícháme s cukrem do pěny, přimícháme mouku a dobře promícháme. Z bílek vyšleháme tuhý sníh, postupně po lžících jej přimícháme ke žloutkové směsi. Troubu předehřejeme na 180 °C a pečeme na plechu na pečícím papíře asi 25-30 minut. Necháme vychladit.
Želatinu namočíme do 1 dl studené vody. Na mírném ohni rozpustíme a necháme mírně vychladnout. Žloutky utřeme s cukrem a pudinkovým práškem do hladka, nalijeme trochu mléka a dobře rozmícháme. Zbylé mléko dáme vařit, když začne vařit přidáme žloutkovou směs a uvaříme hustou kaši. Necháme zchladnout. Přimícháme rozpuštěnou želatinu. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku a přidáme citrónovou šťávu. Smícháme se žloutkovým krémem.

Kam dál?

Kávové pokušení s mascarpone: Kuličky, které zmizí ze stolu rychlostí blesku!

Jarní jahodový koláč: Roztaje v ústech, hotový za půl hodiny

Vynikající Velikonoční bábovka s povidly

Výborné pečivo nasladko vám zpříjemní rána

Dýňovo-cuketové placky jsou ještě lepší než bramborové. Zlatavé, křupavé a chutné!

Další články