Postup: Žloutky důkladně promícháme s cukrem do pěny, přimícháme mouku a dobře promícháme. Z bílek vyšleháme tuhý sníh, postupně po lžících jej přimícháme ke žloutkové směsi. Troubu předehřejeme na 180 °C a pečeme na plechu na pečícím papíře asi 25-30 minut. Necháme vychladit.
Želatinu namočíme do 1 dl studené vody. Na mírném ohni rozpustíme a necháme mírně vychladnout. Žloutky utřeme s cukrem a pudinkovým práškem do hladka, nalijeme trochu mléka a dobře rozmícháme. Zbylé mléko dáme vařit, když začne vařit přidáme žloutkovou směs a uvaříme hustou kaši. Necháme zchladnout. Přimícháme rozpuštěnou želatinu. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku a přidáme citrónovou šťávu. Smícháme se žloutkovým krémem.
Kam dál?
- Hříšně dobré dvoubarevné bonbóny v čokoládě s nutellovým jádrem – nepečené: Připravte se, že zmizí z tácku raketovou rychlostí !
- Plněné rolky: Jsou tak vynikající, že se jich nebudete moci nabažit !
- Tento salát dělám vždy na svátky. Je to rychlé, krásně to vypadá a chutná úžasně!
- Vyhazujete starší chleba? Tak to už nedělejte a připravte si dobrotu z oblíbených surovin







