Proč bychom měli zařadit tuto potravinu do svého jídelníčku: Odpověď na mnohé zdravotní problémy!

796
Sdílejte

Její pravidelná konzumace se doporučuje i starším lidem. Pro obsah draslíku zvyšuje vytrvalost, pro obsah cholinu pročišťuje játra a působí povzbuzujícím na ledviny, močový měchýř, žlázový systém.

Má dobrý vliv na trávení
Díky vysokému obsahu vlákniny pomáhá předcházet zácpě a jiným různým žaludečním obtížím
Snižuje cholesterol
Účinně snižuje špatný cholesterol a zvyšuje dobrý cholesterol
Snižuje únavu
Díky obsahu dusičnanů vám může pomoci naplnit tělo energií. Při chronické nebo podzimní únavě se doporučuje pravidelně jeden až dva měsíce konzumovat červenou řepu nebo červenou šťávu.

Kam dál?

Ze západu se šíří do Čech zákeřná varianta chřipky

Zimní alergie může udeřit kdykoli. V některých situacích i zabít. Jak poznáte, zda se netýká i vás?

Imunolog odhalil, který vitamín nás nejlépe chrání před viry: Většina ho přehlíží, ale právě on hlídá naše zdraví

Nespíte dost? Tělo rychleji stárne a hrozí nemoci. Dospávání o víkendu problém nevyřeší, varují odborníci

Co (ne)jíst po šedesátce? Potraviny, které nesvědčí vašemu mozku!

Další články