Přízemní mrazíky mohou proměnit jedlé houby v nebezpečné. Jak poznáte, že k tomu došlo? Když ji nakrojíte

1350
Sdílejte

Přízemní mrazíky mohou proměnit jedlé houby v nebezpečné, a proto by houbaři měli být obzvláště opatrní. V období, kdy se teploty v noci a ráno pohybují pod bodem mrazu, se může stát, že i běžně jedlé houby se stanou nepoživatelnými. Jak se tomu vyhnout a co sledovat?Houby lze sbírat až do listopadu, ale klíčovým faktorem je počasí, zejména teploty. Pokud začnou noční a ranní mrazíky, je lepší se omezit na procházky lesem, protože mráz může způsobit, že i jedlé houby se stanou nebezpečnými. Proč tomu tak je?

Kam dál?

Tyto 2 věci ničí játra a zvyšují riziko rakoviny: Nejsou ohroženi jen starší, trpí už i mladí!

Toto je hlavní důvod, proč jsou lidé po 50-tce častěji onemocní: Držte se těchto 3 klíčových kroků, radí známý lékař!

Ranní dilema vyřešeno. Stomatolog radí, kdy je čištění zubů nejzdravější

Lékaři bijí na poplach. Těchto třináct různých typů rakoviny spojuje jedna příčina

Jak poznáte, že jste zdraví? Odpověď hledejte v posteli, v zrcadle i na záchodě

Další články