Prezident Pavel se vyjádřil k návrhu, který by umožnil první dámě pobírat měsíční plat na reprezentaci. Považuji to za správné. „Slouží této zemi,“ říká

1171
Sdílejte

Novela zákona, kterou připravilo Ministerstvo práce a sociálních věcí, by umožnila, aby partneři či partnerky hlavy státu mohli pobírat peníze za svou činnost. Tato změna by měla vstoupit v platnost od ledna a má za cíl ukotvit roli manžela či manželky prezidenta v českém právním řádu, což dosud chybělo.

Návrh vyvolal smíšené reakce. Zatímco část veřejnosti a zástupci sněmovní opozice vyjádřili nelibost, někteří představitelé vládních stran a odborníci, jako bývalý hradní protokolář Miroslav Sklenář, návrh podpořili. Sklenář poukázal na to, že při samostatných cestách Evy Pavlové by nyní musela platit hotel a letenky sama, což by bylo neadekvátní, když tyto výdaje souvisejí s její oficiální rolí.

Kam dál?

Pravá příčina smrti Liama Payna (†31) odhalena : Lékař, který byl přivolán prozradil, co vedlo k okamžitému konci

Známý herec a moderátor Ondřej Sokol žije s o 21 let mladší ženou a uvažují nad dítětem

Zpěvačka Dara Rolins se poprvé otevřeně vyjádřila k otázce svatby s Pavlem Nedvědem. Chtěla by ji mít v zahraničí

Agáta Hanychová trne hrůzou: „Já jsem byla už asi desetkrát objednaná na termín modelace prsou, ale hrozně se bojím, že bych umřela při narkóze,“ svěřila se

Eva Pavlová vyrazila mezi lidi a některé to pořádně namíchlo. Útočili na ni po kauze s pohádkovým platem. Ten kostým máte za 95 tisíc?

Další články