Pamatujete co se mlsalo za socialismu? Bonboniéry pro soudružky učitelky k MDŽ nebo cigaretové žvýkačky

21
Sdílejte

Čokolády Lidka, které byly k dostání i v Tuzexu, byly oblíbené, i když dražší. Zákazníci si je rádi kupovali, pokud měli bony.

Dalšími oblíbenými čokoládovými tyčinkami byly Milena, Kofila, Margot a Ledové kaštany. Tyto tyčinky byly tak populární, že se některé z nich prodávají dodnes. Milena a Kofila dokonce získaly ocenění na světové výstavě v Bruselu v roce 1962.

Bonboniéry jako Maryša a Diana byly oblíbeným dárkem pro učitelky k Mezinárodnímu dni žen (MDŽ). Byly plné různých plněných bonbonů a často se balily do ozdobného papíru se stužkou. Učitelky je dostávaly ve velkém množství, což často vedlo k tomu, že je rozdávaly dál.

Na trhu bylo také mnoho dalších čokoládových výrobků, jako například tyčinka Deli, Kočičí jazýčky nebo Rumové pralinky, které byly oblíbené u starší generace. Bonbony jako Antiperle, Lipo, karamely s arašídy, Sparta a Slavie, dropsy Zimní a Letní směs, Sněhulky, Ledovky, Fialky a Atlasky byly také velmi populární.

Kam dál?

Bujaré večírky první republiky: Čemu holdovali Lída Baarová, Hugo Haas a další. Adina Mandlová dokonce autem srazila chodce

Vzpomínky na školní pomůcky z dob minulého režimu, které používaly Husákovy děti : Modré sešity, čínská pera a klovatina

Fronty za socialismu : Na maso, banány, mandarinky i toaletní papír ! Nedostatkové bylo také dětské oblečení

Retro sladkosti : Vlnky, Antiperle nebo Tang to už dnešní děti neznají. Vzpomínáte si na všechny?

Pamatujete si na všechny zmrzliny z dob socialismu? Některé se prodávají ještě do dnes

Další články