„Opilý Izidor“ je oblíbený dezert , který spojuje lahodnou chuť ořechů, rumu a piškoty

103
Sdílejte

„Opilý Izidor“ je oblíbený dezert ze slovenské a československé kuchyně, který spojuje lahodnou chuť ořechů, rumu a piškoty. Tento dezert je často připravován během svátků, jelikož jeho plná chuť a textura dělají ze stolu skutečný zážitek.

Hlavní ingrediencí je ořechová nádivka s přídavkem rumu, což mu dodává jemně alkoholický nádech.

Základní recept na Opilého Izidora:

Na těsto:

  • 300 g hladké mouky
  • 150 g moučkového cukru
  • 150 g másla
  • 2 žloutky
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 balíček prášku do pečiva

Kam dál?

Rychlé a jednoduché krémeše z listového těsta! Každý chce tento recept

Lepší než pizza! Stačí nastrouhat brambory, přidat ingredience a dát péct – jednoduché, levné a chutné!

Hrnkový OŘECHOVÝ KOLÁČ! Neodolatelně dobrý, ideální pochoutka pro dlouhé podzimní večery…

AMERICKÉ PALAČINKY hotové za 10 minut! Vynikající snídaně, děti je milují

7 denní chlebíček – hrnkový recept: Takový chleba v obchodě nekoupíte, vydrží vám měkký celý týden!

Další články