„Opilý Izidor“ je oblíbený dezert , který spojuje lahodnou chuť ořechů, rumu a piškoty

2138
Sdílejte

„Opilý Izidor“ je oblíbený dezert ze slovenské a československé kuchyně, který spojuje lahodnou chuť ořechů, rumu a piškoty. Tento dezert je často připravován během svátků, jelikož jeho plná chuť a textura dělají ze stolu skutečný zážitek.

Hlavní ingrediencí je ořechová nádivka s přídavkem rumu, což mu dodává jemně alkoholický nádech.

Základní recept na Opilého Izidora:

Na těsto:

  • 300 g hladké mouky
  • 150 g moučkového cukru
  • 150 g másla
  • 2 žloutky
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 balíček prášku do pečiva

Kam dál?

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Cuketové sendviče se šunkou a sýrem: Rychlá a snadná večeře z grilu i topinkovače!

Další články