Očkovací centra po celé České republice potýkají s velkým náporem lidí, kteří čekají na vakcínu proti covidu-19. Několik hodin ve frontách, čekárny nacpané k prasknutí

18
Sdílejte

Nicméně, i přes to, že není nutná rezervace, není zaručeno, že se každý dostane na řadu. Anna Lachová z Liberce, která přišla s manželem, popsala situaci, kdy minulý týden museli odejít kvůli dlouhé čekací době. Tento týden přišli s hodinovým předstihem, aby měli jistotu, že budou očkováni.

Podobná situace je i v Brně, kde je zájem o očkování vysoký. Podzim je tradičně obdobím, kdy se lidé očkují proti respiračním onemocněním, včetně covidu-19. Lékař Marek Horák z brněnské Ambulance očkování a cestovní medicíny uvedl, že zájem o očkování pravděpodobně neklesne minimálně do Vánoc. Brněnské centrum přijímá pouze objednané klienty a již nyní objednává na listopad.

V reakci na zvýšený zájem některá očkovací centra navyšují své kapacity. Fakultní nemocnice Hradec Králové například nabízí očkování každou středu a nově také v pátky, aby vyhověla poptávce. Ostravská fakultní nemocnice také zaznamenala nárůst zájmu, ale zatím zvládá situaci bez problémů. Pokud by zájem dále rostl, jsou připraveni kapacity navýšit.

Kam dál?

V České republice se začala šířit nová varianta koronaviru. Do Vánoc se nakazí celá země, varuje Prymula

Nejzdravější ovoce: Ani jsme nevěděli, jaký je to poklad!

Jak správně zapíjet léky? Dávejte pozor na množství vody, vše ovlivňuje účinnost. Čaj i džusy jsou škodlivé

Vědci tvrdí, že kvůli tomuto léku do roku 2040 zemřou miliony lidí ! Vyhněte se mu obloukem

Proč bychom měli zařadit tuto potravinu do svého jídelníčku: Odpověď na mnohé zdravotní problémy!

Další články