Jablečný koláč s ořechy a karamelem: Je to kombinace jednoduchosti a bohaté chuti

876
Sdílejte

4. Karamel:

  • V malém hrnci rozehřejte cukr, dokud neroztaje a nezíská karamelovou barvu. Buďte opatrní, abyste jej nespálili.
  • Karamel opatrně přelijte přes jablečnou směs.

5. Pečení koláče:

  • Pečte v předehřáté troubě přibližně 30-40 minut, dokud není těsto zlatavé a jablka jsou měkká.

6. Podávání:

  • Nechte koláč vychladnout před podáváním. Můžete jej podávat teplý nebo studený, skvělý je i s kopečkem zmrzliny nebo šlehačky.

    Kam dál?

    Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

    Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

    Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

    Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

    Cuketové sendviče se šunkou a sýrem: Rychlá a snadná večeře z grilu i topinkovače!

    Další články