Co se skrývá za přísně uzavřenou komunitou Olašských Romů, která je rozprostřená po celém světě : Svatby ve věku 15 let i povolená nevěra

1185
Sdílejte

Vzdělání není pro Olaše prioritou, většina mladých nedokončí ani základní školu. Přestože mají vlastní pravidla, mnozí žijí z podpory a sociálních dávek, což je údajně důvodem, proč mají mnoho dětí.

V komunitě panuje nerovnost mezi pohlavími. Muži mají za úkol zabezpečit rodinu, zatímco ženy se starají o domácnost a děti. Sňatky jsou často domlouvány rodiči už v dětství. Pokud se pár rozhodne randit, musí být přítomna třetí osoba. Po svatbě, která může proběhnout i v 15 letech, se dívka stěhuje k chlapci a je vychovávána jeho matkou. Muži mají povolenou nevěru, zatímco ženy informují ostatní o svém partnerovi, aby se předešlo konfliktům.

Rodina je pro Olašské Romy vším. Příbuzní se o sebe navzájem starají a nikdy by nedali starší členy do domova důchodců. Každá událost je oslavována a důležití jsou i vzdálení příbuzní. Olašští Romové tvoří jednu velkou rodinu, která drží při sobě.

Kam dál?

Hádka mezi dvěma žáky druhého stupně Základní školy U Krčského lesa v Praze skončila pobodáním : Školák bodl spolužáka nůžkami do zátylku

Kvůli mladému milionáři nechala práce modelky a zůstala doma, aby o něj a domácnost pečovala. Pak dostala kopačky

V novém díle reality show „Výměna manželek“se řešilo jídlo, výchova i kouření : Oběd jsem musel jít vyzvracet!

Malý Jáchym, který byl nalezen v kontejneru se má k světu : Devatenáctileté matce, jež ho do ní hodila, hrozí doživotí

Síť mobilního operátora VODAFONE hlásila po celé republice OBŘÍ VÝPADEK. Restartujte telefony, vzkazuje operátor

Další články