Odkladům školní docházky odzvoní. Nastoupit do školy později bude možné jen výjimečně

333
Sdílejte

Podmínky pro odklad

Podle nového návrhu nebude celková nezralost dítěte dostatečným důvodem pro odklad. Místo toho bude potřeba konkrétní diagnóza potvrzená specialistou. Praktický lékař nebo pediatr již nebudou moci doporučovat odklad na základě celkové nezralosti.

Podpora ve škole

Namísto odkladů se plánuje poskytnout dětem větší podporu již ve školce a následně ve škole. To zahrnuje například přítomnost asistenta pedagoga v každé první třídě s více než 15 dětmi. Cílem je, aby přechod ze školky do školy byl plynulejší a méně stresující pro děti.

Změny v hodnocení

Další významnou změnou je zrušení známkování v prvních dvou ročnících základní školy. Místo toho se zaměří na poskytování zpětné vazby, která má být efektivnější a méně stresující pro děti. Rovněž nebude možné, aby dítě opakovalo první ročník, s výjimkou vážných zdravotních důvodů.

Kam dál?

Školačky se nudily. U Otavy rozebíraly protipovodňové zábrany, které měly chránit okolí před případnými záplavami. Šrouby házely do řeky

Domácí porod v Plasích má dohru : Otec má smůlu, Evelínku dostali pěstouni

Odbornice šokovala svým názorem, který rodičům radí, aby své děti před přebalením žádali o svolení : Jmenovala chyby při výchově

AKTUÁLNĚ : Srážka dvou vlaků v Praze. Na místě je velký počet zraněných

Při policejní honičce zemřela mladá žena. Den poté se mužům zákona ozval její otec. Co jim vzkázal?

Další články