cibule
3 vejce
1,5 šálku mléka (300 ml)
2 šálky mouky (240 gramů)
4 rajčata
petržel
sýr čedar (150 gramů)
Postup:
Brambory očistíme a nastrouháme na hrubo. Nastrouhané brambory dáme do misky a zalijeme studenou vodou tak, aby byly brambory zakryty ve vodě.
Mrkev očistíme a nastrouháme. Červenou papriku očistíme a nakrájíme na malé kostičky.
Cibuli nakrájíme na jemno. Na pánvi rozehřejeme olej a cibuli osmahneme do sklovitá. Přidáme nastrouhanou mrkev, podusíme. Přidáme na malé kostičky nakrájenou červenou papriku. Osolíme a opepříme. Podusíme do měkka.
Namočené brambory přecedíme. Vodu z brambor vymačkáme.
Nastrouhané brambory smícháme s dušenou směsí, promícháme.
Zelenou cibulku nakrájíme na jemno, přidáme do bramborové směsi. Promícháme.
3 vajíčka, smícháme s mlékem, přidáme 2 šálky mouky a utřeme do hladka. Tekuté těstíčko smícháme s bramborovou směsí, utřeme.