Ivan Bartoš končí v čele Pirátů. Rezignovalo celé vedení strany

512
Sdílejte

Není zatím jasné, jak Bartošova rezignace ovlivní pozici Pirátů ve vládě. Bartoš je vicepremiérem, ministrem pro místní rozvoj a ministrem pro digitalizaci. Piráti mají také na starosti ministerstvo zahraničí, které vede Jan Lipavský, a ministerstvo pro legislativu, kde je ministrem Michal Šalomoun.

Piráti již dříve utrpěli ve sněmovních volbách v roce 2021, kdy kandidovali v koalici se STAN, ale získali pouze čtyři poslanecké mandáty. Zklamáním byl i výsledek evropských voleb v červnu, kde obhájili jen jedno křeslo.

Premiér Petr Fiala z ODS uvedl, že Bartošovo rozhodnutí respektuje a plánuje s ním jednat o dalším postupu. Bývalý ministr financí Miroslav Kalousek ocenil krok vedení Pirátů a vyjádřil respekt k Bartošovi za to, že z ničeho vybudoval politickou sílu, která se podílí na moderní historii země.

Kam dál?

Vláda se rozhodla poskytnout finanční pomoc domácnostem, které byly zasaženy povodněmi, a to ve výši 40 tisíc korun na každou postiženou domácnost

Prezidentský pár se stal terčem kritiky kvůli své plánované cestě do USA : Výčitky kvůli povodním, lidé závidí fotku sochy Svobody i chléb se solí

Agáta se bojí o život! Lituje, že potkala Soukupa. Mít s ním, dítě byla chyba řekla…

Zemřela slavná herečka Maggie Smithová, profesorka McGonagallová z Harryho Pottera

O Dominice Gottové (51) nebylo dlouhou dobu ani vidu, ani slechu. Je psychicky na dně a bez peněz

Další články