12 rad zesnulého psychologa Radka Ptáčka pro rodiče: Základem všeho je dítě fyzicky netrestat

2380
Sdílejte

Když se českou veřejností rozšířila zpráva o úmrtí klinického psychologa Radka Ptáčka, mnoho rodičů pocítilo ztrátu. Ptáček byl známý svými radami ohledně výchovy dětí, které často rezonovaly mezi rodiči. Jeho přístup se zaměřoval na emocionální stabilitu a odmítání fyzických trestů, což bylo pro mnohé osvěžující a inspirující. Zde je dvanáct klíčových rad, které Radek Ptáček sdílel s rodiči:

1. Odmítnutí fyzických trestů: „Často se mě jako soudního znalce ptali, zda dostávat na zadek jednou denně je horší než třikrát týdně a zda je to horší rukou nebo páskem. Jsou to samozřejmě absurdní otázky, protože jakékoliv fyzické tresty jsou nepřijatelné. Ptáček důrazně varoval před jakýmikoli fyzickými tresty, včetně stání v koutě. Tyto metody podle něj nepřinášejí pozitivní výsledky a mohou mít dlouhodobé negativní dopady na psychiku dítěte.

Kam dál?

Moderátor Karel Voříšek a jeho partner Vladimír Řepka jsou spolu již 20 let ! Nyní prozradili, jak se seznámili! Šlo o život!

Herec Václav Vydra (68) je v šoku z výše svého důchodu. Klidné stáří nečeká ani herečku Veroniku Žilkovou (62). Žijeme v Čechách

Zpěvák Richard Müller se tajně oženil. Vzal si matku svého dvanáctiletého syna

Po smrti psychologa Ptáčka začaly vyplouvat na povrch zarážející fakta. Neshody v manželství a zdravotní potíže

Ukrajina nabídla České republice pomoc svých záchranných složek při odstraňování následků ničivých povodní. Schválil ji prezident Zelenskyj

Další články