ZEMŘEL Jon Landau. Byl Oskarovým filmovým producentem filmových trháků, jako jsou Titanic a Avatar

644
Sdílejte

Cameron vzpomínal na Landaua jako na „drahého přítele a nejbližšího spolupracovníka“, se kterým strávil více než tři dekády. „Část mého já byla odtržena,“ řekl Cameron podle AP a dodal, že za celou dobu neviděl Landaua smutného či sklíčeného.Titanic, nákladný epos o slavné námořní katastrofě, se stal prvním filmem, který vydělal více než miliardu dolarů. Landau sám prohlásil: „Neumím hrát, skládat hudbu ani dělat vizuální efekty, takže proto asi produkuji,“ když spolu s Cameronem přebírali Oscara.Spolupráce dvojice pokračovala sci-fi eposem Avatar, natočeným a promítaným v revoluční 3D technologii. Tento film v tržbách překonal Titanic a dodnes zůstává nejvýdělečnějším filmem historie. Za ním následuje pokračování Avatar: The Way of Water z roku 2022.Landau se narodil 30. července 1960 v New Yorku do rodiny filmových producentů. V deseti letech se přestěhovali do Los Angeles, kde později vystudoval kalifornskou filmovou akademii. Již ve 29 letech pracoval jako výkonný viceprezident produkce celovečerních filmů ve 20th Century Fox, kde dohlížel na známé filmy jako Sám doma, Smrtonosná past či Pravdivé lži.Až do konce svého života působil jako ředitel v Cameronově nezávislé produkční společnosti Lightstorm Entertainment.Podle časopisu Variety zemřel Landau na rakovinu. Zanechal po sobě manželku Julii, s kterou byl ženatý 40 let, a dva syny.

Kam dál?

Populární herečka Jana Boušková má za sebou náročnou operaci. Zotavila se skvěle a zase pracuje, řekl Vydra

Na rozdíl od Petra Fialy přiložil ruku k dílu i prezident. Petr Pavel pomáhá po povodních a lidé šílí

Moderátor Karel Voříšek a jeho partner Vladimír Řepka jsou spolu již 20 let ! Nyní prozradili, jak se seznámili! Šlo o život!

Herec Václav Vydra (68) je v šoku z výše svého důchodu. Klidné stáří nečeká ani herečku Veroniku Žilkovou (62). Žijeme v Čechách

Zpěvák Richard Müller se tajně oženil. Vzal si matku svého dvanáctiletého syna

Další články