Rychlé a křehoučké polštářky z listového těsta. Jsou tak u nás oblíbené, že klasické větrníky už nedělám !

21050
Sdílejte

Postup:

1. Listové těsto si nakrájíme na čtverce pomocí rádýlkem.

Recept pokračuje na další straně

2. Potřeme mlékem a dáme do trouby vyhřáté na 180 stupňů na 15-20 minut.

3. Pudink bez vaření si vyšleháme ve studeném mléce. Vyšleháme si i smetanu a obě hmoty spojíme. Pudink můžete udělat i klasický vařený, nechat vychladnout a následně vmícháte do šlehačky.

Kam dál?

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Cuketové sendviče se šunkou a sýrem: Rychlá a snadná večeře z grilu i topinkovače!

Další články