Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

2094
Sdílejte

„Je nezbytné, aby lidé, bez ohledu na věk, při jakýchkoli příznacích okamžitě kontaktovali svého lékaře,“ varuje Wildeová. Typické příznaky rakoviny tlustého střeva zahrnují krvácení z konečníku, krev ve stolici či bolest při vyprazdňování. „Rakovina tlustého střeva je léčitelné a vyléčitelné onemocnění, zvláště pokud je odhaleno včas,“ dodává optimisticky.Pacientům vlévají naději i nové poznatky z výzkumu vědců z Velké Británie, Hongkongu a Finska, na které upozornila finská televize YLE. Polyfenoly, které se nacházejí v brukvovitých zeleninách jako je kapusta, zelí a květák, mají prokazatelné antioxidační účinky proti šíření rakovinových buněk. Výzkum publikovaný v časopise ACS Pharmacology ukázal, že extrakt z těchto rostlin může výrazně zpomalit vývoj rakoviny v tlustém střevě.

Kam dál?

Proč by se mělo jíst jedno jablko denně? Pomůže hubnout, zažene chuť na sladké, posílí imunitu a zbaví vás zácpy

Stačí fotka a aplikace v mobilu ukáže, jestli vám hrozí rakovina

Šest věcí, které se vám stanou, když máte málo spánku. Tloustnete, hloupnete a také je nebezpečí vzniku alzheimera

Energy drinky stejně jako cigarety až od 18 let, navrhují poslanci. Připravili změnu zákona, jež by regulovala prodej

3 jednoduché metody, které vždy pomohou rychle vyléčit mykózu na nehtech

Další články