Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

2299
Sdílejte

„Je nezbytné, aby lidé, bez ohledu na věk, při jakýchkoli příznacích okamžitě kontaktovali svého lékaře,“ varuje Wildeová. Typické příznaky rakoviny tlustého střeva zahrnují krvácení z konečníku, krev ve stolici či bolest při vyprazdňování. „Rakovina tlustého střeva je léčitelné a vyléčitelné onemocnění, zvláště pokud je odhaleno včas,“ dodává optimisticky.Pacientům vlévají naději i nové poznatky z výzkumu vědců z Velké Británie, Hongkongu a Finska, na které upozornila finská televize YLE. Polyfenoly, které se nacházejí v brukvovitých zeleninách jako je kapusta, zelí a květák, mají prokazatelné antioxidační účinky proti šíření rakovinových buněk. Výzkum publikovaný v časopise ACS Pharmacology ukázal, že extrakt z těchto rostlin může výrazně zpomalit vývoj rakoviny v tlustém střevě.

Kam dál?

Otoky nohou u žen: Proč vznikají a jak si pomoci přírodně

Čas lipových květů je v plném proudu: Natrhejte si elixír zdraví a vyrobte si sirup nebo bonbony proti kašli

Škytavka při jídle a barva moči prozradí jestli pijete dost vody. A pozor, vodou se lze i otrávit!

Melouny jsou oblíbenou letní pochoutkou, ale také patří k nejčastějším původcům salmonelózy. Problémy začínají při rozkrojení

Sbírejte, dokud kvete! Žlutý zázrak, který léčí i chutná

Další články