Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

2161
Sdílejte

„Je nezbytné, aby lidé, bez ohledu na věk, při jakýchkoli příznacích okamžitě kontaktovali svého lékaře,“ varuje Wildeová. Typické příznaky rakoviny tlustého střeva zahrnují krvácení z konečníku, krev ve stolici či bolest při vyprazdňování. „Rakovina tlustého střeva je léčitelné a vyléčitelné onemocnění, zvláště pokud je odhaleno včas,“ dodává optimisticky.Pacientům vlévají naději i nové poznatky z výzkumu vědců z Velké Británie, Hongkongu a Finska, na které upozornila finská televize YLE. Polyfenoly, které se nacházejí v brukvovitých zeleninách jako je kapusta, zelí a květák, mají prokazatelné antioxidační účinky proti šíření rakovinových buněk. Výzkum publikovaný v časopise ACS Pharmacology ukázal, že extrakt z těchto rostlin může výrazně zpomalit vývoj rakoviny v tlustém střevě.

Kam dál?

Dětská lékařka přináší pět praktických rad, jak snížit nemocnost dětí během zimy

Chřipka je virové onemocnění, které postihuje dýchací cesty. Abychom tělu pomohli se s touto infekcí co nejlépe vypořádat měli bychom jíst…

Každý desátý člověk trpí syndromem neklidných nohou. Může souviset s jinou nemocí. Jak ho poznat…

Pokud chcete, aby vaše imunita byla silnější a psychika odolnější, tak pečujte o střeva. I malé změny přinesou skvělé výsledky

Alkohol je tichý zabiják a zkracuje nám život bez ohledu na množství. I příležitostná konzumace nám škodí víc, než si myslíme

Další články