Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

2324
Sdílejte

„Je nezbytné, aby lidé, bez ohledu na věk, při jakýchkoli příznacích okamžitě kontaktovali svého lékaře,“ varuje Wildeová. Typické příznaky rakoviny tlustého střeva zahrnují krvácení z konečníku, krev ve stolici či bolest při vyprazdňování. „Rakovina tlustého střeva je léčitelné a vyléčitelné onemocnění, zvláště pokud je odhaleno včas,“ dodává optimisticky.Pacientům vlévají naději i nové poznatky z výzkumu vědců z Velké Británie, Hongkongu a Finska, na které upozornila finská televize YLE. Polyfenoly, které se nacházejí v brukvovitých zeleninách jako je kapusta, zelí a květák, mají prokazatelné antioxidační účinky proti šíření rakovinových buněk. Výzkum publikovaný v časopise ACS Pharmacology ukázal, že extrakt z těchto rostlin může výrazně zpomalit vývoj rakoviny v tlustém střevě.

Kam dál?

6 letních nepříjemností, které vám můžou znepříjemnit dovolenou. Jak se jim vyvarovat?

Tyto 2 věci ničí játra a zvyšují riziko rakoviny: Nejsou ohroženi jen starší, trpí už i mladí!

Toto je hlavní důvod, proč jsou lidé po 50-tce častěji onemocní: Držte se těchto 3 klíčových kroků, radí známý lékař!

Ranní dilema vyřešeno. Stomatolog radí, kdy je čištění zubů nejzdravější

Lékaři bijí na poplach. Těchto třináct různých typů rakoviny spojuje jedna příčina

Další články