Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

2094
Sdílejte

Podle zjištění zveřejněného Americkou společností pro klinickou onkologii může strava s vysokým obsahem cukrů a nízkým obsahem vlákniny vést k přemnožení Fusobacteriae, což způsobuje urychlené stárnutí střevních buněk. Takto stárnoucí buňky jsou náchylnější k mutacím, které mohou vést k zánětům v trávicím traktu. Dlouhodobé záněty pak mohou přerůst až v tvorbu rakovinových nádorů.Výzkum rovněž zjistil, že pacienti, kteří nedbají na zdravou stravu, mají střevní buňky v průměru o 15 let starší, než je jejich skutečný věk. Lisa Wildeová, vedoucí výzkumu ve středisku Bowel Cancer UK, zdůrazňuje důležitost včasné diagnózy.

Kam dál?

Proč by se mělo jíst jedno jablko denně? Pomůže hubnout, zažene chuť na sladké, posílí imunitu a zbaví vás zácpy

Stačí fotka a aplikace v mobilu ukáže, jestli vám hrozí rakovina

Šest věcí, které se vám stanou, když máte málo spánku. Tloustnete, hloupnete a také je nebezpečí vzniku alzheimera

Energy drinky stejně jako cigarety až od 18 let, navrhují poslanci. Připravili změnu zákona, jež by regulovala prodej

3 jednoduché metody, které vždy pomohou rychle vyléčit mykózu na nehtech

Další články