Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

2324
Sdílejte

Podle zjištění zveřejněného Americkou společností pro klinickou onkologii může strava s vysokým obsahem cukrů a nízkým obsahem vlákniny vést k přemnožení Fusobacteriae, což způsobuje urychlené stárnutí střevních buněk. Takto stárnoucí buňky jsou náchylnější k mutacím, které mohou vést k zánětům v trávicím traktu. Dlouhodobé záněty pak mohou přerůst až v tvorbu rakovinových nádorů.Výzkum rovněž zjistil, že pacienti, kteří nedbají na zdravou stravu, mají střevní buňky v průměru o 15 let starší, než je jejich skutečný věk. Lisa Wildeová, vedoucí výzkumu ve středisku Bowel Cancer UK, zdůrazňuje důležitost včasné diagnózy.

Kam dál?

Tyto 2 věci ničí játra a zvyšují riziko rakoviny: Nejsou ohroženi jen starší, trpí už i mladí!

Toto je hlavní důvod, proč jsou lidé po 50-tce častěji onemocní: Držte se těchto 3 klíčových kroků, radí známý lékař!

Ranní dilema vyřešeno. Stomatolog radí, kdy je čištění zubů nejzdravější

Lékaři bijí na poplach. Těchto třináct různých typů rakoviny spojuje jedna příčina

Jak poznáte, že jste zdraví? Odpověď hledejte v posteli, v zrcadle i na záchodě

Další články