Po dlouholetém bádání mezinárodní tým vědců z Ohio University v USA identifikoval potenciální příčinu stoupajícího počtu případů rakoviny tlustého střeva u osob mladších 50 let. Výzkum, o němž referoval britský deník Metro, odhalil, že kombinace nevhodné stravy bohaté na cukry a nadměrného růstu specifické bakterie zvané Fusobacteria v lidských střevech může být klíčovým faktorem. Nebezpečné jsou zejména diety a hubnoucí programy, které mají nízký obsah vlákniny.
Kam dál?
- Lidské orgány budeme pěstovat v prasatech : Ovlivní naše buňky mentální schopnosti zvířat?
- Lékař a farmaceut radí : Jak léčit covid-19 doma, pokud máte mírné příznaky
- V posledních letech se rakovina stále častěji objevuje u třicátníků. Nádory jsou u nich mnohdy agresivnější
- Jen piha, nebo nádor? Melanom je jednou z nejagresivnějších forem rakoviny. S kontrolou neváhejte, radí lékař