Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

541
Sdílejte

Po dlouholetém bádání mezinárodní tým vědců z Ohio University v USA identifikoval potenciální příčinu stoupajícího počtu případů rakoviny tlustého střeva u osob mladších 50 let. Výzkum, o němž referoval britský deník Metro, odhalil, že kombinace nevhodné stravy bohaté na cukry a nadměrného růstu specifické bakterie zvané Fusobacteria v lidských střevech může být klíčovým faktorem. Nebezpečné jsou zejména diety a hubnoucí programy, které mají nízký obsah vlákniny.

Kam dál?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Sprchovat se ráno nebo večer? Odborníci mají jasno. Jejich zjištění asi nikoho moc nepotěší

Toto ovoce je považování za nejzdravější na světě a přesto se na něj stále ještě zapomíná. Obsahuje až 20krát více vitamínu C než pomeranče

Další články