Po atentátu se slovenský premiér Robert Fico vrátil do pracovního procesu. Je plný nenávisti, říká politolog

532
Sdílejte

Kromě výše zmíněného projevu na Děvíně se Fico zúčastnil zemědělského družstva Agro Voderady v obci Slovenská Nová Ves a vedl zasedání kabinetu. Na Facebooku vzkázal: „Drahá progresivně liberální média a opozice, promiňte, že jsem přežil, ale jsem zpět,“ přičemž přiložil fotografii z jednání slovenské vlády.Generální prokurátor Maroš Žilinka oznámil, že se atentát na Fica vyšetřuje jako obzvlášť závažný teroristický útok, a to po původním vyšetřování jako pokusu o úkladnou vraždu.Jednasedmdesátiletý Juraj Cintula využil příležitosti výjezdního zasedání vlády v Handlové a na Fica vystřelil pětkrát z legálně držené pistole ČZ 75. Atentátník byl okamžitě zadržen.Po převozu premiéra vrtulníkem do banskobystrické nemocnice mu místní lékaři při pětihodinové operaci zachránili život. Po dvou týdnech byl Fico přepraven do Bratislavy, kde se zotavuje doma. Fico označil atentátníka za „aktivistu slovenské opozice“. Vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák uvedl, že Fico zřejmě bude mít trvalé následky v činnosti pohybového aparátu spolu s blíže nespecifikovanými problémy s břišní dutinou.

Kam dál?

Populární herečka Jana Boušková má za sebou náročnou operaci. Zotavila se skvěle a zase pracuje, řekl Vydra

Na rozdíl od Petra Fialy přiložil ruku k dílu i prezident. Petr Pavel pomáhá po povodních a lidé šílí

Moderátor Karel Voříšek a jeho partner Vladimír Řepka jsou spolu již 20 let ! Nyní prozradili, jak se seznámili! Šlo o život!

Herec Václav Vydra (68) je v šoku z výše svého důchodu. Klidné stáří nečeká ani herečku Veroniku Žilkovou (62). Žijeme v Čechách

Zpěvák Richard Müller se tajně oženil. Vzal si matku svého dvanáctiletého syna

Další články