Pamatujete si ještě, jak chutnal pochoutkový salát za socíku ? Tady je recept, na kterém si pochutnáte i dnes

3070
Sdílejte
INGREDIENCE PRO:
2 PORCE
  • 200 g šunkového salámu
  • 90 g kyselých okurek
  • 28 g sterilovaného hrášku
  • 13 g cibule
  • 150 g majonézy
  • 10 g plnotučné hořčice
  • 5 g cukru krupice
  • 4 g worcesterské omáčky
  • 3 g octa
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře

Chcete salát vyladit k dokonalosti? Připravte si i domácí majonézu. Čekáte-li hosty nebo potřebujete větší množství salátu na chlebíčky, suroviny zdvojnásobte – získáte skoro kilo výborného salátu.

Postup

01.

Šunkový salám nakrájejte na nudličky, kyselé okurky a cibuli nasekejte najemno. Slijte nálev z hrášku.

02.

Do majonézy zamíchejte hořčici, cukr, ocet a worcesterovou omáčku.

03.

Teď všechny suroviny zamíchejte do majonézové směsi a salát dle chuti osolte a opepřete. Ideálně ho nechte v lednici pár hodit uležet a podávejte s pečivem.

Energetická hodnota celkem – 2 porce
Energie 5 847,18 kJ
Bílkoviny 33,6 g
Tuky 130,4 g
Sacharidy 21,07 g
Sůl 8,77 g
SAFA 18,14 g
Vláknina 3,23 g
Cukry 16,01 g
Energetická hodnota na 1 porci
Energie 2 923,59 kJ
Bílkoviny 16,8 g
Tuky 65,2 g
Sacharidy 10,53 g
Sůl 4,39 g
SAFA 9,07 g
Vláknina 1,62 g
Cukry 8,01 g

Kam dál?

Jak se slavil Silvestr za dob komunismu : Chlebíčky s gothajem, levný alkohol a diskotéky s pravidly

Co jsme obouvali za socialismu? Jarmilky, prestižky, důchodky

Pamatujete na dvojčata z Nebe a Dudy ? Jaký osud potkal jejich představitele Jiřího a Lumíra Blahníkovy

Čím jsme se voněli za socialismu? Ženy Živé květy a muži zase Pitralon. Fáčko bylo vrchol luxusu!

Zavzpomínejme na jaké kroužky chodily děti za socialismu. Klub malých turistů v Pionýru a nebo hudebka v lidušce

Další články