Plýtvání potravinami je v Česku závažným problémem, kdy až třetina vyprodukovaného jídla končí v odpadcích. Výzkum vědců z Mendelovy univerzity v Brně ukazuje, že průměrný Čech vyhodí ročně až 36,4 kilogramu jídla. V sídlištní zástavbě je toto číslo ještě vyšší, dosahuje až 53 kilogramů na osobu za rok.Na této univerzitě nyní sídlí nově založený Food Waste Institut, jehož cílem je omezit plýtvání jídlem v Česku. Institut bude poskytovat rady školákům, obcím i hypermarketům a propagovat změnu myšlení a chování ohledně spotřeby potravin. „Potřebujeme v tomto ohledu změnit myšlení i chování lidí,“ říká Lea Kubíčková, spoluzakladatelka institutu a prorektorka Mendelovy univerzity.
Kam dál?
- Zdrogovaná žena zabila své rodiče: Z jejího činu vám přijde špatně !
- Po dětech uklízí školníci a kuchařky. Kvůli omezení financí ředitelům chybí na platy
- Simulant ?! Viktor († 23) přišel na pohotovost a zemřel přímo v čekárně, dcerka ho už neobejme !
- Už jako čtyřleté se jí hrnuly pracovní nabídky a stala se nejkrásnější holčičkou na světě : Dnes jí je 17 a poznali byste ji?