Plýtvání potravinami je v Česku závažným problémem, kdy až třetina vyprodukovaného jídla končí v odpadcích. Výzkum vědců z Mendelovy univerzity v Brně ukazuje, že průměrný Čech vyhodí ročně až 36,4 kilogramu jídla. V sídlištní zástavbě je toto číslo ještě vyšší, dosahuje až 53 kilogramů na osobu za rok.Na této univerzitě nyní sídlí nově založený Food Waste Institut, jehož cílem je omezit plýtvání jídlem v Česku. Institut bude poskytovat rady školákům, obcím i hypermarketům a propagovat změnu myšlení a chování ohledně spotřeby potravin. „Potřebujeme v tomto ohledu změnit myšlení i chování lidí,“ říká Lea Kubíčková, spoluzakladatelka institutu a prorektorka Mendelovy univerzity.
Kam dál?
- Čočka není jediným štěstím! Snězte tohle na Silvestra a budete mít šťastný a úspěšný nový rok!
- Sedmiletá dívka chodí od dveří ke dveřím v domově důchodců a čte knihy seniorům
- „Můj 7letý syn snědl špagety a zemřel“: Z oblíbeného jídla dětí…..osudová chyba
- Kvůli tomuto byste si neměli nechávat fotografie mrtvých. Tento důvod vás šokuje !