Plýtvání potravinami je v Česku závažným problémem. Milion tun potravin v koši. Nejvíce plýtvají mladí a chudší lidé

382
Sdílejte

Plýtvání potravinami je v Česku závažným problémem, kdy až třetina vyprodukovaného jídla končí v odpadcích. Výzkum vědců z Mendelovy univerzity v Brně ukazuje, že průměrný Čech vyhodí ročně až 36,4 kilogramu jídla. V sídlištní zástavbě je toto číslo ještě vyšší, dosahuje až 53 kilogramů na osobu za rok.Na této univerzitě nyní sídlí nově založený Food Waste Institut, jehož cílem je omezit plýtvání jídlem v Česku. Institut bude poskytovat rady školákům, obcím i hypermarketům a propagovat změnu myšlení a chování ohledně spotřeby potravin. „Potřebujeme v tomto ohledu změnit myšlení i chování lidí,“ říká Lea Kubíčková, spoluzakladatelka institutu a prorektorka Mendelovy univerzity.

Kam dál?

Školačky se nudily. U Otavy rozebíraly protipovodňové zábrany, které měly chránit okolí před případnými záplavami. Šrouby házely do řeky

Domácí porod v Plasích má dohru : Otec má smůlu, Evelínku dostali pěstouni

Odbornice šokovala svým názorem, který rodičům radí, aby své děti před přebalením žádali o svolení : Jmenovala chyby při výchově

AKTUÁLNĚ : Srážka dvou vlaků v Praze. Na místě je velký počet zraněných

Při policejní honičce zemřela mladá žena. Den poté se mužům zákona ozval její otec. Co jim vzkázal?

Další články