Plýtvání potravinami je v Česku závažným problémem, kdy až třetina vyprodukovaného jídla končí v odpadcích. Výzkum vědců z Mendelovy univerzity v Brně ukazuje, že průměrný Čech vyhodí ročně až 36,4 kilogramu jídla. V sídlištní zástavbě je toto číslo ještě vyšší, dosahuje až 53 kilogramů na osobu za rok.Na této univerzitě nyní sídlí nově založený Food Waste Institut, jehož cílem je omezit plýtvání jídlem v Česku. Institut bude poskytovat rady školákům, obcím i hypermarketům a propagovat změnu myšlení a chování ohledně spotřeby potravin. „Potřebujeme v tomto ohledu změnit myšlení i chování lidí,“ říká Lea Kubíčková, spoluzakladatelka institutu a prorektorka Mendelovy univerzity.
Kam dál?
- 12letý chlapec zdemoloval dům! Všechno kvůli trestu, který mu dala jeho matka…
- Dokázali jste to ! 100 milionů pro Martínka se vybralo a částka se stále zvyšuje
- Obrovský skandál na Ukrajině: Vojáci místo boje stavěli svému nadřízenému dům celý rok
- Zázrak při porodu: Maminka z Anglie přežila dvě zástavy srdce díky své dceři







