Hokejová legenda Jaromír Jágr (52) se dostal do potíží s projektem, který měl oslavit jeho 50. narozeniny. Místo úspěchu však přišly obrovské dluhy

646
Sdílejte

Jágr, okouzlený vlastní pamětní bankovkou k padesátinám, přesvědčil ke spolupráci i kanadskou hokejovou legendu Waynea Gretzkého (63). Při loňské show v Las Vegas řekl Jágr: „Bankovka s Waynem je skutečně nádherná!“ Jenže lidé z Top Legends měli příliš velké oči: z padesátitisícového nákladu pamětních bankovek se prodalo jen 250 kusů, a to především díky mistrovství světa v hokeji, kdy se v Praze prodalo 43 kusů za zhruba milion korun.Jágr, přestože mezi věřiteli není, se spálil podobně jako při propagaci bohumínské společnosti Viadrus na výrobu kotlů, která skončila v roce 2020. Snad jedině víra v růst hodnoty akcií sběratelských předmětů může situaci napravit.

Kdo a kolik za bankovky dluží?

  • Wayne Gretzky (63), 22 milionů Kč: Firma WDG Enterprises, zajišťující byznysové aktivity nejslavnějšího hokejisty historie, eviduje pohledávku ve výši 22 375 000 Kč. Gretzky měl peníze dostat za poskytnutí svého jména, podobizny a reklamní kampaň.
  • Usain Bolt (37), 11 milionů Kč: Bankovky se známým jamajským sprinterem se ani neprodávaly. Čeští podnikatelé dluží jeho agentuře Pace Sports Management 11 188 000 Kč za větu „Je mi ctí, že i já můžu být součástí tohoto projektu“.
  • Státní tiskárna cenin, 8 milionů Kč: Top Legends dluží téměř 8 milionů Kč státnímu podniku za vysoce kvalitní výrobu pamětních bankovek včetně ochranných prvků, a to i po třech měsících od splatnosti.

Kam dál?

Populární herečka Jana Boušková má za sebou náročnou operaci. Zotavila se skvěle a zase pracuje, řekl Vydra

Na rozdíl od Petra Fialy přiložil ruku k dílu i prezident. Petr Pavel pomáhá po povodních a lidé šílí

Moderátor Karel Voříšek a jeho partner Vladimír Řepka jsou spolu již 20 let ! Nyní prozradili, jak se seznámili! Šlo o život!

Herec Václav Vydra (68) je v šoku z výše svého důchodu. Klidné stáří nečeká ani herečku Veroniku Žilkovou (62). Žijeme v Čechách

Zpěvák Richard Müller se tajně oženil. Vzal si matku svého dvanáctiletého syna

Další články