Helena Vondráčková oslavila své 77. narozeniny a současně si připomněla 60 let na české hudební scéně

596
Sdílejte

Na pódiu se objevila také celá řada hostů, kteří přispěli k úžasné atmosféře koncertu.Helena Vondráčková zahájila svou hudební kariéru v roce 1964, kdy jako sedmnáctiletá studentka vyhrála soutěž „Hledáme nové zpěváky“ v pražské Lucerně. Tento okamžik odstartoval hvězdnou dráhu mladé zpěvačky. Následující rok, díky hitu „Pátá“, získala svou první cenu Zlatého slavíka a stala se jednou z nejpopulárnějších zpěvaček v České republice. Současně se připojila k Divadlu Rokoko, kde se seznámila s dalšími významnými osobnostmi české hudební scény, Martou Kubišovou a Václavem Neckářem. Společně vytvořili trio Golden Kids, které se rychle stalo ikonou české populární hudby. V roce 1967 se Helena objevila i na filmovém plátně ve slavném filmu „Šíleně smutná princezna“.Rozpad tria Golden Kids v 70. letech nastartoval její úspěšnou sólovou kariéru, která pokračuje až dodnes. Helena se stala neoddělitelnou součástí české hudební scény a její hity jako „Sladké mámení“, „Vzhůru k výškám“ nebo „Dlouhá noc“ se zapsaly do zlatého fondu české populární hudby.Koncert v O2 aréně byl jako vzpomínková jízda Helenu Vondráčkovou napříč její kariérou. Začal projekcemi záznamů jejích nezapomenutelných vystoupení na Bratislavské lyře, koncertů v Japonsku, Kubě a vystoupení v Carnegie Hall spolu s Karlem Gottem. Helena také připomněla své koncerty ve východním Německu, Kanadě, Finsku a své tradiční koncerty v pražské Lucerně.

Kam dál?

Populární herečka Jana Boušková má za sebou náročnou operaci. Zotavila se skvěle a zase pracuje, řekl Vydra

Na rozdíl od Petra Fialy přiložil ruku k dílu i prezident. Petr Pavel pomáhá po povodních a lidé šílí

Moderátor Karel Voříšek a jeho partner Vladimír Řepka jsou spolu již 20 let ! Nyní prozradili, jak se seznámili! Šlo o život!

Herec Václav Vydra (68) je v šoku z výše svého důchodu. Klidné stáří nečeká ani herečku Veroniku Žilkovou (62). Žijeme v Čechách

Zpěvák Richard Müller se tajně oženil. Vzal si matku svého dvanáctiletého syna

Další články