Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

1786
Sdílejte
Postup:
  1. Sušenky rozdrtíme pomocí kuchyňského robota a rozpusťte máslo. K rozdrceným sušenkám přidejte máslo a dobře promíchejte (směs by neměla být příliš hustá, ale ani příliš drobivá).
  2. Dno a boky formy naplňte rozdrcenými sušenkami a vložte ji na 20 minut do mrazničky.
  3. Změklou zmrzlinu lžící vložte do ztuhlého sušenkovéhového základu a povrch uhlaďte. “Zmrzlinový koláč” vložte na 2-4 hodiny do mrazničky, dokud zmrzlina neztuhne.
  4. Z kondenzovaného mléka, čokolády a ost. surovin připravíme polevu. Polevu vylijte na celou plochu zmrzliny a dobře ji rozetřete.

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články