Dáváte dýško obsluze v restauraci ? Ne, mně ho v práci také nikdo nedává

2571
Sdílejte

Dávat spropitné opravdu není povinnost a nikdo k tomu nikoho nenutí. Pokud ho ale z nějakého důvodu nechceme dát, je dobré obsluze vysvětlit, že to není kvůli nespokojenosti s jejich službami, ale kvůli našim osobním principům. Obsluha totiž bere spropitné i jako zpětnou vazbu a formu ocenění za dobře odvedenou práci.Celkově lze říci, že spropitné je v našich končinách stále hlavně dobrovolným příspěvkem za nadstandardní služby. Je projevem slušnosti a spokojenosti zákazníka, nikoli jeho povinností. Každý by se měl sám rozhodnout, zda a kolik chce obsluze přispět na základě kvality poskytnutých služeb a svých finančních možností. Zároveň by se ale nemělo zapomínat na to, že pro mnoho lidí v pohostinství a službách tvoří spropitné významnou část jejich příjmů a živobytí.

Kam dál?

Vědci varují před jedním dnem v týdnu, kdy byste nikdy neměli podstoupit operaci

Pozor na platby v cizině : Mohou se prodražit i o stovky korun. Na co si dát pozor

Napětí mezi sourozenci často vyplouvá na povrch v okamžiku péče o rodiče a při dědictví

Nečekanou novinu připravil pro své zákazníky řetězec Tesco : Bude rozdávat potraviny zdarma. Zákazníci si však musí počkat do večera

Brazilský věštec Athos Salomé, přezdívaný „novodobý Nostradamus“ předpověděl, jak dopadne válka na Ukrajině. Varuje také před přírodními katastrofami

Další články