VELKÉ NEŠTĚSTÍ v USA : Do řeky se zřítil obří čtyřproudový silniční most i s auty! Předtím do něj narazila nákladní loď. Pátrá se po obětech

2109
Sdílejte

Baltimorští hasiči obdrželi tísňové volání kolem 1:30 místního času s hlášením o lodi, která při plavbě z baltimoreského přístavu narazila do mostního pilíře. Na místě okamžitě zahájili rozsáhlou záchrannou operaci. Ředitel komunikace baltimorských hasičů Kevin Cartwright událost označil za „vyvíjející se hromadné neštěstí“. V době nárazu se na mostě nacházelo několik vozidel včetně kamionu. Záchranáři pátrají nejméně po sedmi lidech, kteří se pravděpodobně ocitli ve vodě.Loď Dali plující pod singapurskou vlajkou narazila do mostního pilíře krátce poté, co v 1:00 ráno opustila Baltimore s cílem cesty do srílanské Colomby. Posádka lodi včetně dvou lodních navigátorů je v pořádku a nebyla hlášena žádná zranění. Příčina nehody zatím není jasná, loď už aktivovala svůj havarijní plán.Záchranné práce komplikují trosky a kontejnery visící z poškozeného mostu, které vytvářejí nebezpečné a nestabilní podmínky. Cartwright situaci popsal jako „hrozivý stav nouze“. Později upřesnil, že ve vodě se může nacházet až 20 lidí a několik aut.Starosta Baltimoru Brandon Scott a zástupce okresu Johnny Olszewski Jr. potvrdili, že na místě pracují záchranné složky a probíhá vyprošťování. Most z roku 1977 překlenující řeku Patapsco je důležitou dopravní tepnou a spolu s přístavem Baltimore tvoří centrum lodní dopravy na východním pobřeží USA. Je pojmenován podle autora americké hymny Francise Scotta Keye.Podle odborníka na námořní bezpečnost Davida McFarlana mohla být příčinou nehody nejspíše porucha lodních motorů nebo kormidel, méně pravděpodobné je selhání navigace. Bývalý důstojník britského královského námořnictva Chris Parry řekl, že manévrování s lodí této velikosti je běžně rutinní záležitost a srážka je neobvyklá.
Zároveň dodal, že zřícení mostu nebylo vzhledem k váze konstrukce překvapivé. Situaci nyní může zkomplikovat, pokud začala do poškozené lodi pronikat voda a ta se naklání na bok. Parry zdůraznil, že „moře si vždycky vybere svou daň“ a pokud nejsou věci provedeny správně, stávají se podobné tragické události, při nichž bohužel umírají lidé.

Kam dál?

Velké neštěstí v Kravařích na Opavsku : Pětiletá dívka se udusila po vdechnutí párku v rohlíku

Lidé vymření neuniknou. Kdy k tomu má dojít zjistili vědci. Nezachrání nás ani konec fosilních paliv

Tlak na Ukrajince, aby se vrátili do své vlasti a bojovali, se stupňuje : „Nemohu zabíjet“

Průzkum odhalil , že až třetina Čechů, by si přála návrat totalitního režimu. Slováci jsou na tom ještě hůře

Čtyřměsíční kojenec skončil v kómatu poté, co ho babička krmila umělým mlékem s příměsí vína

Další články