Byly masové výrobky za socialismu chutnější a zdravější než ty, které jsou k dispozici na trhu dnes ?

8028
Sdílejte
V poslední době se často setkáváme s názorem, že masové výrobky vyrobené za socialismu byly chutnější a zdravější než ty, které jsou k dispozici na trhu dnes.
Toto tvrzení je nutné zkoumat z několika hledisek, abychom pochopili, zda má skutečně opodstatnění, nebo jde pouze o nostalgický pohled na minulost. Za prvé, je třeba vzít v úvahu, že výrobní procesy a technologie se od dob socialismu výrazně změnily. V minulosti byla většina masových výrobků vyráběna tradičními metodami, což mohlo mít vliv na jejich chuťové vlastnosti.

Kam dál?

Vánoce Husákových dětí: Skleněné ozdoby a méně dárků. Trávili jsme většinu času venku a mezi paneláky vznikala v zimě ledová hřiště

Co se pilo za socíku : Český turek, šípkový čaj i šťáva. Vzpomínáte, jak voněly prodejny potravin, kde téměř nonstop pracovaly kávové mlýnky?

Šikana, pakárna, ale i hrdinství. Jak vypadala vojna v dobách komunistického režimu? A měla by být opět povinná?

Sedmička pionýrů, Květy nebo Dikobraz. Vzpomenete si, co jste za „socíku“ četli vy?

Co se jedlo za minulého režimu: smaženky, kuře s broskví, aspik i vepřová konzerva

Další články