Byly masové výrobky za socialismu chutnější a zdravější než ty, které jsou k dispozici na trhu dnes ?

7921
Sdílejte
V poslední době se často setkáváme s názorem, že masové výrobky vyrobené za socialismu byly chutnější a zdravější než ty, které jsou k dispozici na trhu dnes.
Toto tvrzení je nutné zkoumat z několika hledisek, abychom pochopili, zda má skutečně opodstatnění, nebo jde pouze o nostalgický pohled na minulost. Za prvé, je třeba vzít v úvahu, že výrobní procesy a technologie se od dob socialismu výrazně změnily. V minulosti byla většina masových výrobků vyráběna tradičními metodami, což mohlo mít vliv na jejich chuťové vlastnosti.

Kam dál?

Uplynulo 40 let od poslední spartakiády : Vojáci museli cvičit s horečkami a často se zranili

Vzpomínáte na pojízdné dodávky Family Frost? Jak znělka a mražené dobroty ovládly devadesátá léta

Zavzpomínejte na sladké socialistické nápoje: Ovocit, Amara, Broňa, Citrokola i legendární Kofola

Narodili jsme se a prožili jsme: Každý, kdo je narozen v letech 1950 až 1980, si TOTO musí přečíst!

Pamatujete čokolády za socialismu ? Kofila za dvě padesát, tuzexové vzácnosti i podivná nugátová hmota

Další články