Toto je celá pravda o medu – Nebudete tomu věřit, ale je to tak !

2251
Sdílejte

6. Med v horkém čaji Mnoho lidí se domnívá, že přidáním medu do horkého čaje ztrácí své léčivé účinky. To není úplně pravda. Ačkoliv dlouhodobé zahřívání medu na vysoké teploty může snížit jeho nutriční hodnotu, krátkodobé ponoření do horkého čaje je pro med neškodné. 7. Med a zubní kaz Přestože med obsahuje přírodní cukry, které mohou přispět k zubnímu kazu, je důležité si uvědomit, že obsahuje také látky, které mají antimikrobiální účinky a mohou pomoci chránit zuby před bakteriemi. 8. Výběr kvalitního medu Kvalitní med můžete poznat podle jeho krystalizace a čistoty. Není nutné, aby byl zcela průzračný. Důležitá je spíše vůně a chuť, které by měly odpovídat typu medu (květový nebo medovicový). Med je tedy skutečně unikátní a multifunkční potravina. Jeho využití je široké, od kuchyně až po léčitelství. Ať už se rozhodnete med používat jakkoliv, mějte na paměti, že za každou lžičku medu stojí nesmírné úsilí včel. Včelařství je v České republice bohatou tradicí, a tak si můžeme být jisti, že med z místních zdrojů je nejen chutný, ale i přínosný pro naše zdraví.

Kam dál?

V Česku onemocní rakovinou každý třetí člověk. Stále častěji se nádorová onemocnění vyskytují u mladých lidí : Příčiny vyjmenovali onkolog či výživový poradce

Pohyb, který nic nestojí a je nejlepší na hubnutí. Jak se ho naučit, abyste opravdu spalovali

Tichý zabiják žen. Je dlouho nenápadný a většinou se odhalí v pokročilých stádiích. Na rakovinu mohou upozornit i zažívací potíže

Lékaři varují: Proč byste po 40. roce života měli zvážit omezení ibuprofenu a jak vám může pomoci kurkuma!

Stiskněte tento bod na břiše a všechny toxiny odejdou přes tlusté střevo!

Další články