Toto je celá pravda o medu – Nebudete tomu věřit, ale je to tak !

2186
Sdílejte

6. Med v horkém čaji Mnoho lidí se domnívá, že přidáním medu do horkého čaje ztrácí své léčivé účinky. To není úplně pravda. Ačkoliv dlouhodobé zahřívání medu na vysoké teploty může snížit jeho nutriční hodnotu, krátkodobé ponoření do horkého čaje je pro med neškodné. 7. Med a zubní kaz Přestože med obsahuje přírodní cukry, které mohou přispět k zubnímu kazu, je důležité si uvědomit, že obsahuje také látky, které mají antimikrobiální účinky a mohou pomoci chránit zuby před bakteriemi. 8. Výběr kvalitního medu Kvalitní med můžete poznat podle jeho krystalizace a čistoty. Není nutné, aby byl zcela průzračný. Důležitá je spíše vůně a chuť, které by měly odpovídat typu medu (květový nebo medovicový). Med je tedy skutečně unikátní a multifunkční potravina. Jeho využití je široké, od kuchyně až po léčitelství. Ať už se rozhodnete med používat jakkoliv, mějte na paměti, že za každou lžičku medu stojí nesmírné úsilí včel. Včelařství je v České republice bohatou tradicí, a tak si můžeme být jisti, že med z místních zdrojů je nejen chutný, ale i přínosný pro naše zdraví.

Kam dál?

Ponožky do postele jako recept na lepší spánek? Specialistka na poruchy spánku vysvětlila, proč to může fungovat

„Rakovina je výsledkem životního stylu, ne genetiky!“ Slavný lékař zkoumal nádory již 30 let a zjistil, že se jí dá předcházet dodržováním těchto 7 pravidel

Příznak na nehtech může poukazovat na nemocná játra, štítnou žlázu ale i cukrovku

Čistá voda je veliká vzácnost. 7 důvodů, proč ji pít : Pomůže zhubnout, posílí imunitu a zmírní bolesti hlavy a zad

V Česku už začala pylová sezona: Alergici vědí o předjaří své. Jak poznat alergii, co léčba, pylový kalendář

Další články