Smutek na železnici: Při nehodě u Dolní Lutyně zemřel teprve 30letý strojvedoucí a nadšenec Dalibor

2841
Sdílejte

Jeho vášeň pro vlaky a železnici byla známá mezi jeho kolegy a přáteli. Nedávno se mu splnil sen, když začal řídit dálkové vlaky, ale bohužel si této práce dlouho neužil. Doma na něho přitom čekala mladá rodina. České dráhy už oznámily, že poskytnou zdrcené rodině finanční podporu z Nadačního fondu Skupiny Českých drah.Osudný den zasáhl nejen jeho, ale i celou železniční komunitu. Nehoda, ke které došlo na železničním přejezdu, opět vyvolala otázky týkající se bezpečnosti. Již dlouho se diskutuje o stavu některých přejezdů, a přesto se zdá, že se situace nelepší. Soudní znalec Jiří Morčinko poukázal na to, že strojvůdci jsou vystaveni vysokému stresu a zodpovědnosti, a přesto se zdá, že jejich bezpečnost není dostatečně chráněna. Daliborova smrt je bolestnou připomínkou toho, že na železnici je stále mnoho věcí, které je potřeba zlepšit. Ačkoliv České dráhy oznámily finanční podporu pro jeho rodinu, nic nemůže vrátit zpět mladý život, který byl tak náhle ukončen. Nyní se všechny oči upírají na vyšetřování, které by mělo odhalit přesné příčiny nehody.

Dalo se neštěstí předejít?

Strojvedoucí se shodují, že takové neštěstí se nemuselo stát. Konečně i o osudném přejezdu se mluví už několik let. Například Česká televize dlouhodobě upozorňuje, že je příliš zvlněný a že by se tam někdo mohl zaseknout.Právě to se stalo řidiči nákladního vozu z olomoucké přepravní firmy, který převážel vrtnou soupravu na farmu nedaleko od místa nehody. Návěs se zasekl na přejezdu a řidič s ním nemohl pohnout. Následně do něho narazila Daliborova lokomotiva. Státní úřady však tvrdí, že přejezd je v pořádku…Policie zahájila trestní řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti. Tento proces však může trvat měsíce, a tak rodina, přátelé a kolegové Dalibora musí čekat na odpovědi. Smrt Dalibora Ž. není jen tra**dií pro jeho blízké, ale i pro celou železniční komunitu v České republice.

Kam dál?

Změna na kterou se budou muset řidiči připravit. Výstražné trojúhelníky za výstražná světla

Matka s dcerou přišly o bydlení a tak již tři měsíce žijí ve fastfoodu. Pomoc od úřadů i místních obyvatel odmítají. Nouzi nepociťují

V odpadkovém koši plném nedopalků našli dva teenageři novorozeně. Mělo násilím přestřiženou pupeční šňůru

Školačka z Hradce snědla želé bonbony s toxickou látkou. Zkolabovala a hodinu ležela na záchodě

Žravé housenky zavíječe zimostrázového zaplavily Česko: Škůdce si lze přinést třeba i ze zahradnictví.

Další články