Mramorová bábovka, jejíž příprava Vám zabere 10 minut!

2864
Sdílejte

3. Do směsi přidejte mouku a důkladně ji zapracujte. Potom přilijte mléko (asi půl deci si nechte stranou). Těsto bude mít konzistenci pudinku. Dobře vypracované těsto rozdělte na dvě stejné poloviny do dvou různých misek.

4.Do zbylého mléka vmíchejte kakaový prášek. Aby se prášek snáze rozpustil, můžete mléko nejprve zahřát v mikrovlnné troubě. Do poloviny těsta přidejte mléko s kakaem a míchejte, dokud těsto nezíská jednotnou barvu.

5.Formu na pečení vymažte máslem a vysypte trochou mouky nebo strouhanky. Do vymazané formy postupně střídavě nalijte kakaové a vanilkové těsto. Ti chytřejší mohou vyzkoušet barevné vzory.

6. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C. Mramorový koláč se upeče za 35-45 minut v závislosti na velikosti formy.

Kam dál?

Jarní jahodový koláč: Roztaje v ústech, hotový za půl hodiny

Vynikající Velikonoční bábovka s povidly

Výborné pečivo nasladko vám zpříjemní rána

Dýňovo-cuketové placky jsou ještě lepší než bramborové. Zlatavé, křupavé a chutné!

Výborné, kynuté buchty jako od babičky: Vaše děti je budou zbožňovat!

Další články