Mramorová bábovka, jejíž příprava Vám zabere 10 minut!

3075
Sdílejte

3. Do směsi přidejte mouku a důkladně ji zapracujte. Potom přilijte mléko (asi půl deci si nechte stranou). Těsto bude mít konzistenci pudinku. Dobře vypracované těsto rozdělte na dvě stejné poloviny do dvou různých misek.

4.Do zbylého mléka vmíchejte kakaový prášek. Aby se prášek snáze rozpustil, můžete mléko nejprve zahřát v mikrovlnné troubě. Do poloviny těsta přidejte mléko s kakaem a míchejte, dokud těsto nezíská jednotnou barvu.

5.Formu na pečení vymažte máslem a vysypte trochou mouky nebo strouhanky. Do vymazané formy postupně střídavě nalijte kakaové a vanilkové těsto. Ti chytřejší mohou vyzkoušet barevné vzory.

6. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C. Mramorový koláč se upeče za 35-45 minut v závislosti na velikosti formy.

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články