Mramorová bábovka, jejíž příprava Vám zabere 10 minut!

2899
Sdílejte

3. Do směsi přidejte mouku a důkladně ji zapracujte. Potom přilijte mléko (asi půl deci si nechte stranou). Těsto bude mít konzistenci pudinku. Dobře vypracované těsto rozdělte na dvě stejné poloviny do dvou různých misek.

4.Do zbylého mléka vmíchejte kakaový prášek. Aby se prášek snáze rozpustil, můžete mléko nejprve zahřát v mikrovlnné troubě. Do poloviny těsta přidejte mléko s kakaem a míchejte, dokud těsto nezíská jednotnou barvu.

5.Formu na pečení vymažte máslem a vysypte trochou mouky nebo strouhanky. Do vymazané formy postupně střídavě nalijte kakaové a vanilkové těsto. Ti chytřejší mohou vyzkoušet barevné vzory.

6. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C. Mramorový koláč se upeče za 35-45 minut v závislosti na velikosti formy.

Kam dál?

Hrnkový koláč SE TŘEMI KRÉMY – neskutečná pochoutka, která se vám rozplyne na jazyku!

Křupavé ořechově-jablečné taštičky se skořicí a medem

Tradiční jablečník jako od babičky: Se šťavnatou nádivkou, křupavou drobenkou a vůní skořice!

Jahodový Stracciatella dezert

Lahodný a jednoduchý tvarohový koláč s malinami a želé – bez pečení

Další články