Ledová hora : Famózní dezert bez pečení, expresně rychlý!

7204
Sdílejte

Postup:

Do misky nalijeme 3/4 sklenice mléka, přidáme žloutky, cukr, mouku, pudink a směs vyšleháme do hladka.Zbylé mléko provaříme, do vroucího mléka vlijeme rozšlehanou směs a uvaříme pudink.Pudink necháme vychladnout nejlépe na pokojovou teplotu.V misce rozšleháme změklé máslo, poté po lžičkách přidáváme vychladlý pudink a mícháme, dokud se suroviny nespojí.Plech vysteleme pečícím papírem, na dno poklademe vrstvu kakaových sušenek, natřeme je polovinou pudinkového krému.Na krém uložíme druhou vrstvu sušenek a natřeme zbylým pudinkem.Na vrch dezertu vertikálně poklademe kulaté sušenky a vložíme ho do chladničky.Máslo dáme do hrnce, přidáme cukr, vodu, přivedeme k varu, zamícháme, odstavíme z hořáku a necháme mírně vychladnout.Do vychladlé (ale ještě teplé) směsi přidáme sušené mléko a utřeme do hladka.Mléčnou hmotu rozdělíme na 2 stejné části, do jedné přidáme sušené mléko, do druhé přidáme kakao a promícháme.Vychladlý koláč polijeme střídavě světlou a tmavou polevou.Dezert s polevou vložíme cca na dvě hodiny do chladničky, dokud neztuhne poleva.

Po ztuhnutí můžeme úžasný dezert servírovat.

Dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD :

 

Kam dál?

Zapomeňte na klasiku: Tyto cuketové karbanátky vás ohromí!

Těstoviny s kuřecím masem a parmazánem – hotové za 20 minut a tu omáčku ti budou všichni závidět!

Pekelně dobrý salát z chilli a cibule – bez chemie, ale s chutí, na kterou se nezapomíná!

Rychlá večeře z cukety – jednoduchá a skvělá

Nejlepší domácí rajčatová omáčka na těstoviny, pizzu i maso

Další články