Jak po letech vypadají Holky z porcelánu? Havlovou znají všichni. Ale co ty ostatní? Poznali byste je?

1415
Sdílejte
Česká kinematografie má ve svém repertoáru řadu filmových klenotů, které přetrvaly desítky let a dodnes rezonují mezi diváky všech generací.
Mezi ně nepochybně patří i komedie „Holky z porcelánu“ z roku 1974, která do světa filmu uvedla řadu talentovaných hereček. Po padesáti letech se mnozí diváci ptají, jak se životní osudy těchto žen vyvíjely po skončení slávy na stříbrném plátně.
Lenka Holas Kořínková, která se ve filmu představila jako mladá a nadějná herečka, pokračovala ve své kariéře i po natočení „Holek z porcelánu“. Její tvář se objevila v několika dalších filmech a seriálech.Po manželství a emigraci do Austrálie v roce 1981 se vrátila zpět do Československa po sametové revoluci. Zatímco její filmová kariéra utrpěla, objevila se v několika seriálech, například v seriálu Muž na radnici nebo Stopy života (2014).
Většina dnešních padesátnic si bude Lenku Kořínkovou pamatovat díky jejím několika knihám o zdravém stravování a rostlinné a živočišné dietě, kterými se v devadesátých letech prezentovala.
Marta Rašlová, známá pro svou krásu přirovnávanou k Marilyn Monroe, se po úspěchu ve filmu věnovala převážně divadelním rolím a občas se objevila i v televizních projektech.Natáčela v několika filmech a seriálech, včetně Fontány pre Zuzanu 2 a Ordinácie v ružovej záhrade. Po roce 2014 se však před kamerou objevila jen sporadicky, naposledy v pohádce Láska na vlásku a v seriálu Ochrancovia z roku 2014.  Její herecká kariéra však po několika letech utichla a v současnosti se před kamerou objevuje jen zřídka.
Jelena Juklová, další z představitelek, našla své uplatnění v divadelním světě. Po studiích na DAMU získala angažmá v několika divadlech a dodnes se věnuje divadelnímu umění, což svědčí o její neustálé vášni pro tuto formu uměleckého vyjádření.
Dagmar Havlová, první dáma

Dagmar Havlová, známá zejména jako bývalá první dáma České republiky, má za sebou úspěšnou a bohatou filmovou a divadelní kariéru. Po první roli v Holkách z porcelánu následovalo mnoho dalších, jako Zítra to roztočíme drahoušku a Vlastníci z roku 2019.Po úmrtí manžela, prezidenta Václava Havla v roce 2011 se Dagmar věnuje charitativní činnosti. Ještě společně manželé Havlovi založili Nadaci Dagmar a Václava Havlových VIZE 97.Tra***ky skončila cesta Evy Čeřovské, která zemřela ve věku 23 let v roce 1976 příliš brzy v důsledku autonehody. Přestože její kariéra byla krátká, zanechala v českém filmu nezapomenutelnou stopu díky svému talentu a charismatu.

Kam dál?

Jak se žilo maminkám za dob socialismu: Nebyla jednoduchá doba. Nebo ano?

Jak lidé pašovali různé zboží přes hranice za socialismu? Běžná praxe, jak si obstarat zboží, které doma nebylo dostupné nebo bylo příliš drahé

Film „Nebe a dudy“ kde hrála roztomilá dvojčata Tonda a Vašek. Kam se poděla ?

Vzpomenete si ještě na legendární hry jen s papírem a tužkou z vašeho dětství ?

Takto vypadalo socialistické školství : Povinné prvomájové průvody, výuka ruštiny a Pionýr

Další články