Babiččiny jemné tvarohové koláče se spoustou šťavnaté náplně ! Nikdo jim neodolá

11619
Sdílejte
Postup:
1. V míse smíchejte hladkou mouku s práškem do pečiva, přidejte špetku soli, cukr a vanilkový cukr.
2. Přidejte měkké máslo, tvaroh, vejce a citronovou kůru, a vypracujte hladké těsto. Nechte ho asi hodinu odpočinout v chladu.
3. Mezitím připravte tvarohovou náplň. V míse smíchejte tvaroh s cukrem, vejci, vanilkovým cukrem, škrobem, zakysanou smetanou a citronovou kůrou.
4. Těsto rozválejte na pomoučněné ploše na tloušťku asi 3 mm a vykrajujte kruhy pomocí vykrajovátka nebo sklenice.
5. Na každý kruh dejte lžíci tvarohové náplně a trochu povidel nebo marmelády.
6. Okraje koláčků potřete rozšlehaným vejcem a přehněte je tak, aby vznikly půlměsíce, okraje pevně zmáčkněte.
7. Koláčky položte na plech vyložený pečicím papírem a potřete je zbylým rozšlehaným vejcem.
8. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 15-20 minut, nebo dokud nejsou zlatavé.
9. Hotové koláčky můžete ještě posypat moučkovým cukrem nebo cukrem smíchaným s vanilkou. Dobrou chuť!

Kam dál?

Těstoviny s kuřecím masem a parmazánem – hotové za 20 minut a tu omáčku ti budou všichni závidět!

Pekelně dobrý salát z chilli a cibule – bez chemie, ale s chutí, na kterou se nezapomíná!

Rychlá večeře z cukety – jednoduchá a skvělá

Nejlepší domácí rajčatová omáčka na těstoviny, pizzu i maso

Oblíbený letní salát bez majonézy: Osvěží a zasytí-hotový za chvilku!

Další články