Zapečená vánočka s vanilkovým tvarohem a hruškami

1499
Sdílejte

– med 30 g

– vejce 3 ks

– žloutek 1 ks

– mletá skořice 1 lžíce

– vanilkový lusk ½ ks Postup:

1. Předehřejte troubu na 160 °C. 2. Vanilkový tvaroh: V míse smíchejte tvaroh, med, žloutek a změklé máslo do hladké směsi. Z vanilkového lusku vyškrábněte semínka a přidejte je do směsi. 3. Hrušky: Očistěte a nakrájejte na kostičky. Přidejte mletou skořici a 100 g cukru krupice. 4. Formu na pečení vymažte máslem. 5. Směs na namáčení vánočky: Ve větší míse smíchejte vejce, zbylý cukr, máslo a rum. Postupně přilévejte mléko a vytvořte hladkou směs. 6. Vánočku nakrájejte na tenčí plátky a namočte je do směsi. 7. Do formy vyložte vrstvu namočené vánočky. 8. Přidejte vrstvu připravených hrušek se skořicí a cukrem. 9. Přidejte vanilkový tvaroh a rovnoměrně rozprostřete po celé ploše. 10. Přikryjte další vrstvou namočené vánočky. 11. Pečte v předehřáté troubě 40 minut. 12. Hotovou žemlovku posypte moučkovým cukrem a podávejte.

Kam dál?

Těstoviny s kuřecím masem a parmazánem – hotové za 20 minut a tu omáčku ti budou všichni závidět!

Pekelně dobrý salát z chilli a cibule – bez chemie, ale s chutí, na kterou se nezapomíná!

Rychlá večeře z cukety – jednoduchá a skvělá

Nejlepší domácí rajčatová omáčka na těstoviny, pizzu i maso

Oblíbený letní salát bez majonézy: Osvěží a zasytí-hotový za chvilku!

Další články