Zapečená vánočka s vanilkovým tvarohem a hruškami

1416
Sdílejte

– med 30 g

– vejce 3 ks

– žloutek 1 ks

– mletá skořice 1 lžíce

– vanilkový lusk ½ ks Postup:

1. Předehřejte troubu na 160 °C. 2. Vanilkový tvaroh: V míse smíchejte tvaroh, med, žloutek a změklé máslo do hladké směsi. Z vanilkového lusku vyškrábněte semínka a přidejte je do směsi. 3. Hrušky: Očistěte a nakrájejte na kostičky. Přidejte mletou skořici a 100 g cukru krupice. 4. Formu na pečení vymažte máslem. 5. Směs na namáčení vánočky: Ve větší míse smíchejte vejce, zbylý cukr, máslo a rum. Postupně přilévejte mléko a vytvořte hladkou směs. 6. Vánočku nakrájejte na tenčí plátky a namočte je do směsi. 7. Do formy vyložte vrstvu namočené vánočky. 8. Přidejte vrstvu připravených hrušek se skořicí a cukrem. 9. Přidejte vanilkový tvaroh a rovnoměrně rozprostřete po celé ploše. 10. Přikryjte další vrstvou namočené vánočky. 11. Pečte v předehřáté troubě 40 minut. 12. Hotovou žemlovku posypte moučkovým cukrem a podávejte.

Kam dál?

Lahodný a jednoduchý tvarohový koláč s malinami a želé – bez pečení

Dort Kinder bez pečení, který si zamilují malí i velcí!

Koláčky z listového těsta. Jsou velmi oblíbené na švédských stolech, u pekařů nebo jako rychlá svačinka mezi jídly

Zapomeňte na kupované zmrzliny! Tato domácí zmrzlina je jednoduchá, rychlá a neskutečně lahodná

Lahodné, nadýchané a ovocné: Vyzkoušejte meruňkové kostky jako z cukrárny!

Další články