Lahodný tvarohový dezert, který se hodí pro všechny příležitosti!

1476
Sdílejte
Příprava:
  1. Plech vymažeme a pomoučíme nebo vysteleme pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
  2. Ingredience tvarohu důkladně promícháme (vhodné je použít smetanový tvaroh, ale pokud ne, hrudku pořádně rozlomíme).
  3. Vejce a cukr vyšleháme, poté za stálého míchání přidáme olej a mléko a promícháme. Potom přidejte mouku, kakaový prášek, prášek do pečiva a sůl a míchejte, dokud nebudou hrudky.
  4. Těsto uhladíme do připraveného plechu a na vrch opatrně vyrovnáme tvarohovou hmotu.
  5. Pečeme asi 35-40 minut. Je dobré, pokud se vršek tvarohové vrstvy již nelepí.
  6. Bílka začneme šlehat, přidáme citrónovou šťávu, cukr a škrob a celé to vyšleháme do tvrdé pěny.
  7. Hotovou vejcovou pěnu uhladíme na vrchu ještě horkého koláčku, poté teplotu vrátíme na 160 stupňů a sušíme asi 20 minut nebo dokud pěna trochu nezhnědne.
  8. Hotový koláček umístěte na chladné místo nebo do chladničky a po úplném vychladnutí jej nakrájejte ostrým nožem.
  9. Pokud vše půjde dobře, než vychladne, na vrchu budou roztomilé kapičky cukru.
Přejeme příjemné pečení a dobrou chuť!👩‍🍳

Kam dál?

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Další články