Tak VÝBORNOU pomazánku jste ještě nejedli. Já ji dělám na VÁNOCE v té největší míse, jakou doma máme!

22393
Sdílejte

Potřebujeme:

80 g cibule

90 g nakládaných okurek

mletý pepř

sůl

1 PL hořčice

3 PL majonézy

1 ČL mleté ​​papriky

2 vejce

400 g vepřového masa v konzervě

Postup:

Cibuli nakrájíme na malé kousky.

Přendáme ji do hluboké misky.

Přidáme na hrubě nastrouhanou nakládanou okurku.

Nasypeme mletý pepř.

Dále přidáme hořčici, majonézu a mletou papriku.

Vajíčka uvaříme natvrdo.

Následně je necháme vychladnout a oloupeme.

Nakrájíme je na malé kousky.

Přidáme do směsi.

Dobře promícháme.

Přidáme konzervované vepřové maso.

Lžící ho rozmačkáme.

Důkladně zamícháme.

Dochutíme solí, hořčicí a promícháme.

Hotovou pomazánku necháme odležet minimálně dvě hodiny.

Servírujeme s pečivem, okurkami, červenou cibulí, cherry rajčaty a jarní cibulkou.

Kam dál?

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Cuketové sendviče se šunkou a sýrem: Rychlá a snadná večeře z grilu i topinkovače!

Další články