Postup:
Vlašské oříšky, cukr, vejce, kakao a žloutek utřeme do jednotné hmoty, ze které oddělujeme menší kousky a vytváříme kuličky velikosti vlašského oříšku.
Ukládáme je na papírem vyložený pečící plech a jemně je přitiskneme, abychom vytvořili prostor na krém.
Mixérem vyšleháme bílek s moučkovým cukrem a citrónovou šťávou do pěny, přidáme mouku a vařečkou promícháme. Krém dáme do cukrářského sáčku a navrstvíme na každou kuličku.
Takto připravené knoflíky vložíme do předem vyhřáté trouby a sušíme cca jednu hodinu (záleží na velikosti) při teplotě 60 stupňů.
Vrch ozdobíme celou polovinou oříšku (pokud nemáte, posekejte oříšky, také to vypadá super).
Kam dál?
- Kuře zasypala rýží, zalila to sojovou omáčkou a za 15 minut servírovala báječnou večeři. Rodina ji prohlásila za královnu asijské kuchyně.
- Fantastický krémový dort: Chutný a jednoduchý recept, nejen pastva pro žaludek, ale také oči !
- Výborné babiččiny tvarohové šneky bez vajec a BEZ kynutí : Postupujte podle receptu a zaručeně se vydaří !
- 15-minutový tvarohový pamlsek s banány: Netřeba vařit, netřeba péct a lepší dezert nemají ani v cukrárně!