„V Osvětimi si turisté pořizují veselé selfie. Mějte respekt, prosí muzeum!“

1567
Sdílejte

Koncentrační tábor Osvětim je místem, které děsí mnoho lidí. Toto místo, kde došlo k snad nejhorším vraždám v dějinách lidstva a kde zemřelo rukou nacistů až 1,3 milionu vězňů, je dnes navštěvováno mnoha lidmi z celého světa. Avšak někteří z návštěvníků nedokáží respektovat tuto smutnou část historie a na místě si pořizují selfie, které následně zveřejňují na sociálních sítích.

Správa koncentračního tábora je si tohoto problému velmi dobře vědoma a na svém oficiálním Twitter účtu vyzývá turisty k respektu. „Existují lepší místa, kde se můžeš naučit udržovat stabilitu na kolejích, než místo, které symbolizuje deportaci stovek tisíc lidí na smrt,“ uvádí se v jejich vyjádření.
Tato situace vyvolává různé reakce. Někteří lidé chápou a podporují postoj správy tábora, jiní naopak považují toto upozornění za pokus regulovat jejich způsob vyjadřování respektu. Tento konflikt vyvolává otázku, jakým způsobem by se mělo zacházet s historickými místy, které jsou spojeny s tragickými událostmi a jaký druh chování je na takových místech přijatelný.

Kam dál?

Lidé vymření neuniknou. Kdy k tomu má dojít zjistili vědci. Nezachrání nás ani konec fosilních paliv

Tlak na Ukrajince, aby se vrátili do své vlasti a bojovali, se stupňuje : „Nemohu zabíjet“

Průzkum odhalil , že až třetina Čechů, by si přála návrat totalitního režimu. Slováci jsou na tom ještě hůře

Čtyřměsíční kojenec skončil v kómatu poté, co ho babička krmila umělým mlékem s příměsí vína

V romské osadě došlo k násilnému střetu mezi dvěma rodinami. Členové měli útočit dřevěnými kůly, jeden muž skončil v kómatu

Další články