Retro potraviny, které přežily dodnes a milují je pamětníci i jejich vnoučata: Májka, Tatranky a další…

5536
Sdílejte

Další z klasik, Tatranky, jsou na trhu již od roku 1953. Tyto oplatky s náplní a potahem z mléčné čokolády jsou oblíbené nejen pro svou chuť, ale i díky praktickému balení, díky kterému je můžete snadno vzít s sebou na výlet. Dnes jsou k dispozici v mnoha příchutích, přesto je stále nejoblíbenější klasická verze.
Poslední z našich retro potravin, Hašlerky, se na trhu objevily již v 20. letech minulého století. Tyto bonbony s mentolovou příchutí byly oblíbené zejména pro své léčivé účinky na hlas a dýchací cesty. I dnes jsou stále oblíbené a lze je najít v téměř každém obchodě.

Je fascinující, jak tyto potraviny přežily desetiletí a stále se udržují na trhu. Ačkoli se mnohé z nich změnily, jejich základní chuť a podstata zůstaly zachovány, což je důvodem, proč jsou stále oblíbené mezi různými generacemi. Bez ohledu na to, jak se svět kolem nás mění, některé věci zůstávají stejné – a tyto retro potraviny jsou toho dokonalým příkladem.

Kam dál?

Jak se žilo maminkám za dob socialismu: Nebyla jednoduchá doba. Nebo ano?

Jak lidé pašovali různé zboží přes hranice za socialismu? Běžná praxe, jak si obstarat zboží, které doma nebylo dostupné nebo bylo příliš drahé

Film „Nebe a dudy“ kde hrála roztomilá dvojčata Tonda a Vašek. Kam se poděla ?

Vzpomenete si ještě na legendární hry jen s papírem a tužkou z vašeho dětství ?

Takto vypadalo socialistické školství : Povinné prvomájové průvody, výuka ruštiny a Pionýr

Další články